Motorlistan

1 Jorge Lorenzo

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Vilken kämpe. Han körde med ett brott i foten senast och han ska köra helgens MotoGP lopp i Le Mans, även om han inte är helt frisk:

– 60 procent och det borde räcka för att kunna köra, säger spanjoren som är tvåa i VM och årets sensation.

Även läkaren Xavier Mir är positiv:

– Han är inte helt frisk, men hans höga smärttröskel gör att han kan köra utan att riskera för mycket, säger läkaren.

2 Rickard Göransson

Fem segrar på Mantorp de senaste tre åren. Nu ligger kungen av Mantorp tvåa i mästerskapet bakom Fredrik Ekblom.

Vem leder serien på måndag?

Joakim Ahlberg fick motorhaveri senast och står över helgens tävlingar.

3 Bernie Ecclestone

Återigen en man på allas läppar. Han är på väg att föra F1 från Europa. Frankrikes GP körs för sista gången på Magny-Cours i år och nu ska även Silverstone vara illa ute. Enligt Pitpass kräver Ecclestone ungefär 28 miljoner euro per år för ett femårskontrakt från 2010. De två första åren ska summan betalas i förskott. Nu betalar banan ungefär elva miljoner euro per år.

4 Elin Mann

Svenskan ligger fyra i VM i MX2, Sandra Adriansson är nia. Klart bättre än på herrsidan där Marcus Norlén är bäst på 37:e plats. Tjejerna kör precis som killarna i Italien i helgen.

5 Mattias Ekström

Audi har inte vunnit på Eurospeedway sedan 2005. Då fick Mattias Ekström segern i efterhand sedan den Mercedes som vann loppet inte klarade invägningen. Svensken är nu trea i DTM-mästerskapet.

6 Marcel Niederhausen

Alias Michael Schumacher – för första gången ska tysken ställa upp i öppna tyska mästerskapen. Tävlingen körs i Oschersleben i helgen. Han gör det på en Honda – och i falskt namn, skriver Bild och sportnet.at. Men regnar det stannar han hemma, han vill inte ta för stora risker.

7 PG Andersson

Han och WRC kör på Sardinien i helgen. PG har kört JVM på ön sedan 2004 och känner terrängen väl. Kanske dags för hans andra VM-poäng? Mikko Hirvonen, Finland leder VM, fem poäng före Sebastien Loeb, Frankrike.

8 Dario Franchitti

Hans brutna fotknöl har inte läkt och därför kör han inte All-Star Challenge på söndag och det finns en viss risk att han även missar Coca-Cola 600 kommande helg. Ganassi ställer bara upp med två bilar i helgen.

9 Viking Motor Park

Kommunfullmäktige har sagt ja till planerna på en F1-bana i närheten av Enköping. Banan är ritad av Tom Barnard som har meriter från Estoril, Interlagos och Brands Hatch.

10 Chuck Buckman

Chefsmekanikern från Dale Coyne Racing som blev påkörd av Danica Patrick har fått lämna sjukhuset. 63-åringen som har ett brott på skallbenet minns inget av olyckan, men kan vila ut hemma, skriver motorsporttotal.

MOTORSTOPP

Istanbul Speed Park

Det är obegripligt hur en hund kan ta sig in på en racingbana av den klassen. Banan är bara fyra år gammal och det borde göras en extra koll inför F1-helgerna. GP2-föraren Bruno Senna ska vara glad över att han klarade den osannolika krocken oskadd.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM