Stjärnan i tårar efter maratonmatchen: ”Borde inte vara i den sitsen”

avJacob Larsson

SPORTBLADET

Andy Murray är så sakteliga på väg tillbaka efter sin långa skadefrånvaro.

I natt avancerade han till åttondelsfinal i en turnering i Washington – i en match som tog slut klockan tre på morgonen.

– Jag har precis återvänt från lång skadefrånvaro. Jag borde inte vara i den här sitsen, sa en tårfylld Murray till The Guardian efter matchen.

Den brittiske tennisstjärnan har under en lång tid dragits med höftproblem och fick bland annat ställa in sitt deltagande i årets Wimbledon.

Nu är dock 31-åringen tillbaka på planen – och i natt avancerade han för första gången sedan fjolårets Wimbledon till åttondelsfinalerna i en tävling i Washington.

Men det var en omskakad Murray som klev av banan vid tretiden på natten. Tårarna rann nedför kinderna på 31-åringen som menade att påfrestningen var för stor.

– Jag har precis återvänt från en lång skadefrånvaro. Från min synvinkel är det inte rimligt att behöva spela fram till klockan tre på natten för att sedan komma ut och prestera nästa dag igen, säger britten till The Guardian och fortsätter:

– Det är inte bra för spelarna, det är inte bra för fansen och det är inte bra för tv. Det är inte bra för någon. Det är en svår situation att vara i.

”Känslorna efter en lång dag”

När Murray fick frågan om sina tårar svarade han:

– Det är alla känslor som kommer ut efter en lång dag och en lång match.

31-åringen genomgick en operation i januari och deltagandet i Citi Open, som tävlingen heter, är hans blott tredje deltagande i en tennisturnering sedan skadan.

I maratonmatchen slog Murray Marius Copil med 6–7, 6–3, 7–6.

I kväll kom beskedet att Murray drar sig ur turneringen.

1 av 4 | Foto: Andrew Harnik / TT / NTB Scanpix
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis