”Jag gillar att Red Bull låter förarna kämpa”

avAnna Andersson

Button ogillar teamorder

Om Fernando Alonso vinner VM har Jenson Button en enda önskan:

– Jag hoppas att han vinner med mer än sju poäng.

De sju poängen fick Fernando Alonso på Hockenheim när hans teamkollega Felipe Massa var i ledningen men styrde sin Ferrari åt sidan. Detta för att stallet hade bestämt sig för att satsa allt på ett enda kort.

Fernando Alonso.

Fick behålla poängen

Teamorder är förbjuden och Ferrari fick dryga böta, men förarna fick behålla poängen.

Eftersom det skiljer åtta poäng mellan plats ett och två är det just det som stör Jenson Button.

– För mig spelar det ingen roll vem som vinner VM. Det är spännande att det är tre killar som slåss om det i det sista racet, Lewis har fortfarande chansen men det blir väldigt svårt för honom. Jag gillar att Red Bull låter sina förare kämpa fritt om titeln, så ska det vara. Man kämpar hela tiden för att ha en bra bil och man borde få samma chans, säger McLarenföraren enligt Motorsportmagazin.

Räknar med kamp

Han vill inte ge något tips på vem som vinner, men han räknar med att det blir en kamp mellan Ferraris Fernando Alonso och de två Red Bullförarna Mark Webber och Sebastian Vettel.

– Fernando är en fantastisk förare, men många kommer nog att bli besvikna om han vinner. Med tanke på vad som hände på Hockenheimring så kommer de att fråga sin om han förtjänar titeln. Jag hoppas bara att han vinner med mer än sju poäng, säger den regerande mästaren som inte längre kan försvara sin titel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1