Björklunds nya jobb: tv-expert

Ska kommentera
La Liga för Canal Plus

Canal Plus storsatsar på La Liga i höst.

Med två nya studioprogram – och en VM-hjälte som expert.

– Vi får se om mitt ansikte passar bättre för radio, men det ska nog gå bra, säger Joachim Björklund och skrattar.

Joachim Björklund gjorde under sin spelarkarriär 78 landskamper och var proffs i bland annat England, Spanien och Italien.
Joachim Björklund gjorde under sin spelarkarriär 78 landskamper och var proffs i bland annat England, Spanien och Italien.

Håller du tummarna för att Zlatan Ibrahimovic stannar kvar i Barcelona i höst?

Det gör Canal Plus också.

När den spanska ligan rullar igång i helgen river kanalen av sin jättesatsning på La Liga.

Björklund i Barcelona

Nora Strandberg och ­Peter Henriksson turas om att leda magasinprogrammet Viva La Liga på lördagar. Lasse Granqvist får sällskap av Jens Fjellström och Jonas Dahlquist i Fotbollssöndag-studion.

Petter Johansson stationeras i Barcelona – med nye experten, förre Valencia-spelaren Joachim Björklund, vid sin sida.

– Hans fantastiska kunskaper och erfarenheter från spansk fotboll blir verkligen ett tillskott för oss, säger Ulrika Westerberg från Canal Plus.

Exakt vilken roll Björklund kommer att ha är ännu oklart, men han ser fram emot att bidra till att lyfta upp den spanska fotbollen i svenskarnas medvetande.

– För min generation och uppåt är det ju bara engelsk fotboll som gäller medan de yngre går runt i Barça- och Realtröjor. Jag ska försöka omvända de gamla stötarna för det känns som att fotbollen som spelas i Spanien ligger helt rätt i tiden, säger Joachim Björklund.

”En teknisk finlirare”

– Och så passar det ju bra att jag är med och lyfter fram den typen av fotboll. Jag menar, jag var ju en sån spelare själv under min karriär. En teknisk finlirare, alltså, säger han och skrattar.

Du bor i och har spelat för Valencia, kan tittarna förvänta sig en särskild bevakning av dem i höst?

– Jag får nog rätta mig i ledet och inte bara babbla på om Valencia. Men jag hoppas kunna bjuda folk på lite detaljer om spansk fotboll som de inte känner till. Något borde jag ju kunna bidra med eftersom jag har bott här i så många år.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.