”Medaljen? Den lägger jag ut på Tradera”

avMats Wennerholm

Bara brons för Jimmy Nordin – men nu gör han comeback i landslaget

Jimmy Nordin tog SM-brons i kula, men han planerar inte att behålla medaljen särskilt länge.

– Nej, jag ska lägga ut den på Tradera. Den borde kunna ge en slant. Ett SM-brons för mig är ju mer exklusivt än ett guld, säger Jimmy.

Och efter tävlingen blev det klart att Jimmy är tillbaka i landslaget för första gången på fyra år.

Foto: SCANPIX
Comeback Jimmy Nordin gör comeback i landslaget – och på Tradera. Nordin fick stora rubriker när han sålde ett av sina tolv SM-guld på auktionssajten, och nu gör han det igen. Den här gången säljer han sitt SM-brons.

Det har hänt mycket i Jimmy Nordins karriär, men några av de största rubrikerna fick han då han sålde ett av sina tolv SM-guld på auktionssajten Tradera 2007. Nu gör han det igen.

– Jag fick 6?000 kronor för SM-guldet och ett SM-brons borde ju ge mer eftersom jag bara har ett, säger Jimmy.

– Eller kanske två...jag minns inte riktigt om jag fick något brons i början av karriären.

”Har många år på mig”

Hur länge tänker du hålla på nu när du gjort comeback efter fyra år?

– Jag är faktiskt bara 31 år även om jag börjar bli lite gråhårig. Men som kulstötare kan du hålla på och vara som bäst då du är 39–40. Jag har många år på mig och nästa år siktar jag på att stöta över tjugo meter.

I år har det blivit 18,70 som bäst och det blev 18,45 i SM i Falun i går, en tävling som Niklas Arrhenius vann överlägset (19,25) före Mats Olsson som persade med en stöt på 18,66.

Det är också de tre som får åka till Finnkampen i Helsingfors.

Det blir Jimmy Nordins comeback i landslaget efter rekordfyllan vid EM i Göteborg 2006, då han skulle trösta sig efter att ha åkt ut redan i kvalet.

Men det var då det.

– Det är kul att vara tillbaka och förbundskapten Stefan Olsson kom fram direkt efter tävlingen och sa ”välkommen till landslaget”, säger Jimmy.

”Ska med till VM”

– Det här är bara början. Nästa år är målet att kvala in till VM. Jag s k a bara vara med där och VM-kvalgränsen ska jag absolut klara, säger Jimmy.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott