Glenn Hysén får nytt tv-jobb i Norge

SPORTBLADET

Ska kommentera för TV 2

Foto: Foto: ANDERS DEROS
Glenn Hysén. FOTO: ANDERS DEROS

Efter petningen på Viasat får Glenn Hysén, 50, ett nytt tv-jobb – i Norge.

– Det känns skitkul. Helt suveränt, säger han till Sportbladet.

FA-cupfinalen den 30 maj i fjol mellan Chelsea och Everton är Glenn Hyséns senaste uppdrag. Efter att ha kommenterat fotboll i tv sedan 1990 valde Viasat att inte förlänga kontraktet – och Hysén verkade ha gjort sitt i rutan.

Men nu är han på väg tillbaka i norska TV 2.

– Jag har fått ett mejl från deras sportchef, men jag vet inte så mycket i nuläget om själva jobbet och ingenting är klart. Men jag har väl i princip tackat ja, säger Glenn Hysén.

"Kan inget annat än fotboll"

Klart är i alla fall att TV 2 har köpt rättigheterna till Premier League för tre år framåt och att Hysén är en del av satsningen som även inkluderar den norska tippeligan och VM i Sydafrika.

– Men jag vet inte än vilken roll jag får, allt är så nytt. Det är bara kul att det blir av och att jag får jobba med fotboll. Jag kan ju inget annat, skrattar Hysén.

Efter tiden på Viasat har han skrivit krönikor för fotbollstidningen Match. En syssla han nu ska kombinera med jobbet i Norge.

– Det var lite oroligt ett par veckor förra sommaren då man inte visste vad man skulle göra. Man kan aldrig ta något för givet, men sedan löste det sig och nu ska det bli roligt att jobba med norrmännen.