En perfekt premiär för Nils Fransson

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Vann SM-tävling trots
katastrofal uppladdning

Foto: Roger Fransson
Nils Fransson tog sin första SM-seger trots att han knappt hunnit testa bilen.

Trots värsta tänkbara uppladdning tog sig Nils Fransson igenom SM-premiären med bravur. Han tog sin första seger och var helt ohotad i klassen för otrimmat 2WD.

Det kunde ha börjat bättre för Nils Fransson. Bara en vecka innan SM-premiären så körde han sönder växellådan under en testtävling i Vännäs.

– Vi totalrasade växellådan och den nya kom på avvägar i transporten och dök upp sent. Dessutom gick motorn inte som den skulle, det visade sig vara ett extremt ovanligt datafel i tändningen som var nästan omöjligt att lokalisera. Och till råga på allt har jag själv varit sjuk, så vi hann knappt provköra bilen, berättar Fransson i ett pressmeddelande.

Perfekt premiär

Men när en dag återstod vände lyckan och Fransson och hans team fick ordning på bilen. Under SM-premiären gick Fiestan som en klocka och till sist kunde Nils Fransson ta sin första SM-seger med 43 sekunders marginal till tvåan Håkan Björkman.

– Helt fantastiskt, karriärens klart största framgång hittills. VI hittade det rätta flytet i bilen och då går allt så lätt. Däcken höll bättre än vad vi hade förväntat oss, vi använde bara åtta av de tio däck vi hade rätt att märka in, jublade han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally