Vann 60 miljoner: ”Inte gjort av med en krona”

SPORTBLADET

Världsmästaren talar ut
om livet efter jättevinsten

För två veckor sedan vann Jonathan Duhamel, 23, 60 miljoner kronor i WSOP main event.

Nu talar kanadensaren ut om tiden efter jättevinsten.

– Jag har inte gjort av med någonting, säger han till Pokernews.com.

Nåväl, lite pengar har den nyrike 23-åringen spenderat – men inte på någonting till sig själv. Nyligen skänkte han drygt 700 000 kronor till välgörenhetsorganisationen Montreal Canadiens Child Foundation, men utöver det har tiden efter vinsten varit lugn.

Drömde om att spela poker

Och det kanske behövdes. Efter flera dagars intensivt spelande som resulterade i en förstaplats i pokervärldens största turnering, WSOP main event (även kallat poker-VM) behövde han vila.

– Jag kommer inte att spela på några veckor, men efter det ska jag vara med i så många turneringar som möjligt. Hela mitt liv har jag levat spela poker och nu har jag chansen att spela de största turneringarna, säger han.

Vinsten i WSOP main event gav Jonathan Duhamel 60 miljoner kronor. Men trots att 23-åringen nu är ekonomiskt oberoende för resten av sitt liv tar han lätt på vinstpengarna.

”Väldigt stolt”

– Jag tänker inte på dem speciellt mycket, allt handlade om ”The Bracelet” (guldarmbandet varje världsmästare får, reds anm). Det var vinsten som jag kände mig mest nöjd med. Självklart är jag glad över pengarna men jag kommer att fortsätta spela poker, säger han.

Nu hoppas Duhamel på att bli en ambassadör för pokern i Kanada.

– Jag är väldigt stolt över att bli den förste kanadensaren som vunnit WSOP main event. Nu ska jag göra allt för att bli en så bra ambassadör för pokern som möjligt i mitt land. Förhoppningsvis bidrar det till att fler kanadensare vinner stora WSOP-turneringar framöver, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker