Loeb tar inga risker

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Satsar inte så hårt på seger
i helgens rally i Finland

Foto: Citroën
Sébastien Loeb har råd att ta det lugnt under Jyväskylärallyt.

Sébastien Loeb är en av de fyra icke-scandinaver som har vunnit Jyväskylärallyt. Senast var 2008 då han snuvade Mikko Hirvonen på segern med nio sekunder. Men i år är Loeb inte beredd att satsa allt för att vinna.

– Jag sa efter att jag vann 2008 att jag inte skulle ta sådana risker igen i Finland, säger Sébastien Loeb till wrc.com.

Jyväskylärallyt är ett av de snabbaste rallyna i VM-kalendern, när Mikko Hirvonen vann i fjol körde han med en snitthastighet på 121 kilometer i timmen. Den höga farten, de luriga hoppen och snabba svängarna gör rallyt mycket tekniskt och svårkört.

Har råd att ta det lugnare

2008 ledde Sébstien Loeb rallyt från start till mål, men segermarginalen blev trots allt bara 9 sekunder till Mikko Hirvonen. Och förra året var det Hirvonens tur att slå Loeb med 25 sekunder.

I år har Sébstien Loeb en komfortabel VM-ledning, Citroënföraren är 51 poäng före tvåan Sébastien Ogier som i sin tur har Hirvonen ytterligare fjorton poäng bakom sig. Pressen att vinna är alltså inte så stor, Loeb har råd att ta det lugnt.

– Jag sa efter att jag vann 2008 att jag inte skulle ta sådana risker igen i Finland. Det var som i Nya Zeeland i år, jag körde som en galning. Det beror på hur jag känner under ett rally, men när jag sitter här i dag, skulle jag aldrig ta sådana risker, säger Loeb till wrc.com.

– Jag har inte så mycket press på mig i de tre kommande grusrallyna. Jag behöver inte vinna dem. När jag startar i ett rally försöker jag förstås alltid vinna, men nu är trycket mindre, säger Loeb.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally