”Grönholm kan göra ett bra jobb för Mini”

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Finländaren har talat med Mini – Fordchefen välkomnar en comeback

Marcus Grönholm har blivit kontaktad av Mini för en eventuell VM-comeback.
Foto: Lars Hedelin
Marcus Grönholm har blivit kontaktad av Mini för en eventuell VM-comeback.

Enligt Autosport Magazin har Marcus Grönholm talat med Min som är på väg in i rally-VM nästa säsong.

– Det kan vara intressant att komma tillbaka till VM. Men jag måste tänka efter. Det är tufft att köra en hel säsong, säger Grönholm enligt autosport.com.

Fordbasen Malcolm Wilson har tidigare sagt att om Marcus Grönholm skulle vara på väg tillbaka till VM så är han alltid välkommen hos Ford. Men Wilson tycks inte ha något emot att se den färgstarke finländaren i något annat team om han skulle få för sig att göra comeback.

– Marcus är alltid välkommen tillbaka till mästerskapet, han är en av sportens stora karaktärer, säger Wilson till autosport.com.

Grönholm har talat med Mini

Nu erkänner finländaren också att han har fört samtal med tillverkaren Mini som är på väg in i rally-VM nästa säsong.

– Det kan vara intressant att komma tillbaka till VM. Men jag måste tänka efter. Det är tufft att köra en hel säsong, men kanske skulle det vara kul att bli involverad i tester och några rallyn, säger Grönholm till autosport.com.

Malcolm Wilson tror att Grönholm kunde vara bra för nykomlingen Mini.

– Jag tror att han skulle göra ett bra jobb för Mini. Jag tror att det skulle fungera att anlita honom för testande och kanske sex VM-tävlingar eller något sådant. En sådan roll skulle passa honom, men Marcus blir väldigt frustrerad när han inte vinner. Men på sex rallyn kan han ge dem en bra skjuts, han är fortfarande en mycket skicklig förare men det är också tre år sedan han lade av, säger Wilson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN