Vettel hoppas på repris

SPORTBLADET

”Vi är bra med, men man får absolut inte övervärdera fredagen”

Foto: Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel vann på Monza 2008.

Efter den andra träningen hoppas han på en repris.

– Men det blir väldigt jämnt, säger han.

Tysken som kör för Red Bull var snabbast på den andra träningen. Det såg länge ut som om favoriterna McLaren, vars förare Jenson Button var snabbast i förmiddag, skulle ta hem de två första platserna.

Men när en halv timme återstod skickade både Ferrari och Red Bull ut sina förare med lite bensin i bilarna och mjuka däck.

Och då gick det undan.

”Inte vår bästa bana”

Först var Ferraris Felipe Massa snabbast, sedan tog Red Bulls Sebastian Vettel över tronen. Därefter tog hemmaföraren Fernando Alonso över som snabbaste förare, bara för att tvingas se sig besegrad av Sebastian Vettel (1.22,839).

– Det var helt okej, Monza är väl inte vår bästa bana, men det ser rätt bra ut just nu. Vi är bra med, men man får absolut inte övervärdera fredagen, säger Sebastian Vettel efter träningen.

– Som jag ser det är McLaren otroligt starka och Ferrari var också bra under eftermiddagen. Vi får vänta och se, vi vet ju inte hur mycket bensin folk hade ombord och vem som testade vad. Men det ser bättre ut än vad det gjorde i fjol.

Felipe Massa såg ut att kunna hota Vettels tid, han satte personligt rekord i de två första sektorerna men fick ett hjul lite utanför banan i utgången av Parabolica och for ut i gruset. Han slutade ändå trea. Ferrari som körde både med och utan F-ducts var nöjt med sina två topplaceringar, men ed har inte bestämt sig för vilken variant de kör med under kval och tävling.

– Det handlade om en aerodynamiktest, Monza är en väldigt speciell bana så det handlar om att hitta rätt inställningar, tidigare så testade vi alltid inför tävlingen, men nu får vi göra det jobbet på fredagen. Nu ska vi kika på datan och se vila inställningar som är bäst, säger Fernando Alonso.

– Felipe testade både med och utan, jag bara utan. Vi ska titta på datan och sedan ska vi göra vissa tester. Sedan litar vi på det datorn tar fram.

Webber ombedd stanna

VM-tvåan Mark Webber var bara sexa på den andra träningen, han tvingades avsluta tärningen innan den var över sedan teamet bett honom att stanna bilen, då var det 18 minuter kvar av träningen.

– Jag hade problem med vattentrycket och det kostade mig ungefär en halvtimmes träningstid. Men det är ingenting att bry sig om. Det är alltid någon som har problem under fredagen, den här gången var det vi. Det fixar killarna till.

Lotus var snabbast av de nya teamen både Jarno Trulli och Heikki Kovalainen var före båda Virgins bilar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1