Sverige mot Ungern i åttondelen

SPORTBLADET

Herrarna imponerar i lag-VM

Foto: Pär Gerell.

De svenska bordtennisherrarna fortsätter att imponera vid lag-VM i Moskva. Men trots en bra insats mot gruppfavoriten Sydkorea blev det förlust på onsdagen, 1–3. Nu väntar Ungern i åttondelsfinal.

Pär Gerell gav Sverige ledningen mot Sydkorea genom att slå Oh Sang-Eun med 3–1 i set. Starka servar låg bakom vinsten.

– Oh är inte den förste att ha problem mot mig. Hans egna servar var också bra, men jag lyckades bra i returspelet, säger Gerell till Svenska bordtennisförbundets hemsida.

Men Oh Sang-Eun fick revansch. Efter att Jens Lundqvist och Robert Svensson förlorat var sin match, ställdes Lundqvist mot Eun, och då blev det koreansk seger och säkrad seger i gruppfinalen.

– Har svårt att säga annat än att det var tungt att förlora två matcher, säger Lundqvist.

Trots förlusten, den första på fyra matcher, blev Sverige grupptvåa och är klart för åttondelsfinal. Det stod klart redan före onsdagens avslutande gruppspelsmatch mot Rumänien. Men trots att Sverige vilade sina bästa spelare vann man den med 3–2.

I torsdagens åttondelsfinal står Ungern för motståndet. Lagen möttes även i EM 2009. Då vann Sverige med 3–1 i matcher. Vid seger mot Ungern väntar en bekant motståndare i fredagens kvartsfinal: Sydkorea.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bordtennis