Svenska rallyt

Ogier vassast i sekundstriden

Av: 

Anna Lindbäck

SPORTBLADET

Ogier vann i snön för andra gången: ”Jag är så stolt”

KARLSTAD. Upplösningen av Svensk rallyt blev högdramatisk när Andreas Mikkelsen körde bort sin ledning på sista sträckan.

Det var en chockad och överlycklig Sébas­tien Ogier som tog hem segern i VM-tävlingen.

– Jag är så stolt över segern, jublar han.

Upplösningen av Sven­ska rallyt blev minst sagt dramatisk. På den sista sträckan, Värmullsåsen 2, var Volkswagenföraren Andreas Mikkelsen i ledning, tre sekunder före stallkonkurrenten Sébastien Ogier. Men då hände det som inte fick hända; norrmannen lyckades inte manövrera bilen i en kurva och sögs in i en snövall.

”Helt fantastiskt”

Det kostade honom segern och efter missen var Mikkelsen bedrövad.

– Det är en stor besvikelse. Vi har haft en bra helg och gett allt, men men... Det är rally och vi var inte intresserade av en andraplats utan vi ville vinna. Jag tryckte på för hårt där på den sista sträckan, inte mycket mer att säga, säger en besviken Mikkelsen.

Detta betyder att Sébastien Ogier har tagit hem segern i snörallyt för andra gången i karriären.

– Jag är så stolt över den här segern. Vi hade en tuff startposition men vi lyckades vinna. Det känns helt fantastiskt, jublar fransmannen.

Tidemand avancerade

Thierry Neuville tog en sensationell andraplats, 6,4 sekunder efter Ogier, och Mikkelsen fick nöja sig med en tredjeplats, 39,8 sekunder efter Ogier.

Pontus Tidemand kö- rde upp sig efter miss- taget i fredags som kos- tade honom segerchansen i WRC2. Värmlänningen inkasserade flera sträcksegrar och kom till slut i mål på en stark femteplats. Jari Keetoma vann klassen och Fredrik Åhlin fick nöja sig med en sjätteplats sedan han trillade ner från sin pallplatsposition efter problem på SS20.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Svenska rallyt

Sébas­tien Ogier

Motorsport

Rally