”Jag vill kunna vara med min dotter”

Publicerad:

SPORTBLADET

Wallberg om knockouten

Hur mår egentligen Frida Wallberg?

I podcasten ”Maud” talar 31-åringen nu ut om sitt tillstånd.

– Jag vill kunna klara av det vardagliga livet, vara med min dotter och ta hand om mig själv, säger hon.

Det var i juni 2013 som Frida Wallberg, Sveriges mest framgångsrika kvinnliga boxare någonsin, gjorde sig redo för match mot Diana Prazak.

Det gick dock inte som det skulle – snarare blev det värre än förväntat. Wallberg förlorade på knockout och fördes till sjukhus efter att ha drabbats av hjärnblödning.

I podcasten ”Maud” talar 31-åringen nu ut om hur hon egentligen mått och mår.

"Fortfarande sjukskriven"

– Jag tänker inte på boxning nu, utan det är fokus på att bli så frisk som möjligt. Jag är fortfarande sjukskriven. Jag vill kunna klara av det vardagliga livet, vara med min dotter och ta hand om mig själv, säger Wallberg.

Hon menar att hennes yttre definitivt inte speglar hennes inre tillstånd.

– Jag kanske ser frisk ut, men innerst inne är jag fruktansvärt sjuk. Det är många som kommer fram och säger: ”Frida, du ser frisk ut”. Men det är inget vidare och det kan vara frustrerande.

"Blir som en karusell"

Efter den hemska knockouten tog det lång tid innan Wallberg återfick talförmågan och ens kunde stå på fötter och gå. Hon har även hunnit få ett återfall och genomgått rehabilitering för sitt minne och sin läs- och skrivförmåga.

Hon berättar också hur jobbigt det är när hon kliver in i nya miljöer.

– Jag måste gå i samma butik för att det ska funka. När jag kommer till en en ny butik börjar allting snurra som en karusell. Det blir som att börja från början, som ett barn.

Frida Wallberg gjorde WBC-bältet till sitt eget för fem år sedan och försvarade det två gånger.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN