Bordtennis

Karlsson och Gerell i Top 16

SPORTBLADET

Kristian Karlsson och Pär Gerell ställs mot den övriga Europaeliten i Top 16-bordtennisen som inleds i veckoslutet i Baku, Azerbajdzjan.

– Det var några år sedan vi hade någon svensk spelare med så det känns riktigt kul. Det visar att vi är på rätt väg och det är i de här sammanhangen vi vill och ska vara med, säger förbundskaptenen Ulf ”Tickan”Carlsson.

Gerell var senaste svensk att delta, för fyra år sedan. Kristian Karlsson blir den tolfte svenska herrspelaren genom tiderna att vara med i tävlingen som tidigare hette Europa Top 12 och spelades första gången 1971.

– Båda spelarna har kört på bra men nu var det ett tag sedan de spelade en internationell tävling så det ska bli spännande att se vad de kan göra. Det är så klart väldigt positivt att de kvalat in till tävlingen men vi har pratat om att de inte ska vara nöjda med det utan att de är där för att prestera, säger Carlsson.

Dimitrij Ovtcharov, Tyskland och Marcos Freitas, Portugal, är toppseedade.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Bordtennis

ÄMNEN I ARTIKELN

Bordtennis