”Ägaren har fått nog – säljer Ericssons stall”

avKristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter: Har tröttnat på uteblivna resultat

Foto: JERKER IVARSSON
Ericsson gjorde sitt bästa lopp för säsongen i Monaco, men teamet är alltjämt utan poäng.

Ännu inga poäng för Caterham denna Formel 1-säsong.

Nu uppges ägaren Tony Fernandes ha tröttnat – och säljer stallet.

Prislappen är enligt nyhetsbyrån AFP 350 miljoner pund.

Foto: AP
Tony Fernandes.

Marcus Ericsson kan vara nöjd med sin elfteplats i helgens Grand Prix i Monaco. Men svensken och hans stallkompis Kamui Kobayashi har varit för dåliga den här säsongen. Det anser stallets ägare Tony Fernandez som enligt nyhetsbyrån AFP nu beslutat sig för att sälja teamet.

Den malaysiske ägaren köpte in sig i Caterham år 2010 uppges vilja ha 350 miljoner pund för det brittiska stallet. Fernandes varnade redan i januari månad för att han skulle sluta investera i teamet om inte nivån på prestationerna ökade.

”Finns en gräns”

– Om vi är längst bak vet jag inte om jag kommer att fortsätta. Ingenting är skrivet i sten men efter fem år utan poäng finns det en gräns för en mans tålamod, pengar och motivation. Så det är ett viktigt år, sa Fernandes enligt Daily Mail tidigare i år.

Förutom Caterham äger Fernandes även flygbolaget Air Asia och fotbollslaget Queens Park Rangers. Den engelska fotbollsklubben säkrade i helgen avancemang till Premier League men riskerar en 50 miljoner pund stor böter för brott mot Football Leagues nya Financial Play-regler.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport