”Vi siktar på prispallen”

SPORTBLADET

Förbundskapten positiv inför landslagspremiären

Svensk speedway vill tillbaka till världstoppen.

Starten går redan i morgon.

– Vi siktar på pallen, säger förbundskapten Morgan Andersson.

I morgon inleds landslagets speedwaysäsong, Sverige är en av sju nationer i Best Pairs cup som avgörs under tre deltävlingar.

– Målsättningen är att vi ska vara med och slåss om platserna på pallen men man ska ha klart för sig att det är ett mycket bra startfält då också Ryssland ställer upp med en mycket bra trio som de inte har gjort de senaste åren i Lag-VM, säger Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Australien, Danmark, Polen, Sverige, Ryssland och USA kör samtliga tre deltävlingar, därefter är det ett wildcard. I den första deltävlingen är det  Lettland. I Sveriges lag kör Andreas Jonsson och Thomas H Jonasson medan Peter Ljung är reserv.

– Formen på de svenska förarna är mycket svår att säga, Andreas har tävlingar i Polen och England denna vecka, THJ har varit i Polen i snart två veckor och har tränat flitigt och testat material, säger Andersson.

– De träningstävlingarna han deltagit i har varit blandade resultat, men under den här perioden provar förarna sitt material in i minsta detalj. Peter Ljung är kanske den av vår trio som presterat bäst resultatmässigt hittills. Om någon av våra förare inte får till det i tävlingen så kommer jag att vädra Peter som är med som tredjeförare och kan ersätta de andra när som helst under tävlingen

Morgondagens deltävling avgörs i polska Torun, den kommande den 11 april i Güstrow, Tyskland.  Den sista deltävlingen avgörs den 9 maj i Esbjerg, Danmark.

ARTIKELN HANDLAR OM