”Känns för jävligt”

avJonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Gillek missar hela kvartsfinalen

I går meddelade Växjö att man anmält Mullsjös David Gillek.

Nu stängs forwarden av i resten av kvartsfinalserien.

– Det är klart att det känns för jävligt, säger Gillek till Sportbladet.

STOR SPELARENKÄT: Han är störst gris – och mest överskattad

Det var i den tredje matchen, som Mullsjö vann med 7-3 och därmed reducerade kvartsfinalen till 1-2 i matcher, som forwarden David Gillek satte in en armbågstackling på Växjös Jesper Sankell.

Växjö valde att anmäla händelsen till juridiska nämnden och nu har beslutet kommit - Gillek stängs av till och med 27 mars och missar därmed resten av kvartsfinalserien.

– Det är klart att det känns för jävligt. Man vill inte vara avstängd i en kvartsfinal som man längtat efter hela säsongen. Det är tungt, säger David Gillek och ger sin syn på tacklingen:

– Tacklingen var självklart hård och olyckligtvis tar den fel. Enligt mig och andra jag pratat med är det en tvåa eller femma. Det blev ett frislag, men skulle varit en utvisning. Men inte mer än så. I filmen som skickats in så ser det värre ut än vad det är. Speciellt när man ser det i slow motion.

David Gillek har skapat många rubriker i år.

Friades för rasistiskt utspel

I början av säsongen blev han avstängd i sex matcher för ett slag mot AIK-backen Erik Andersson.

Sedan anklagades och anmäldes han av Kais Mora för ett påstått rasistisk utspel mot Filip Mbanza, men friades av juridiska nämnden.

I januari spottade han sedan på Sirius-backen John Barck, men anmäldes inte och både han och klubben bad om ursäkt.

– Vissa saker har varit olyckligare än andra. När det gäller Sirius-incidenten får jag skylla mig själv, där var jag skyldig. Men de andra sakerna vet jag inte..., säger Gillek.

”Känns fegt av Växjö”

Tror du att du lider av ditt rykte när du blev avstängd fyra matcher nu?

– Jag hoppas inte att det är så, men jag kan inte svara på det. Jag kanske fick mer för att jag varit avstängd tidigare i år.

Vad innebär anmälan och avstängningen för matchserien?

– Det känns fegt av Växjö att göra anmälan. Det är enda sättet att stoppa mig. Det var varit en tuff och het serie med många dueller och det har hänt fulare saker än det här. Det blir extra tändvätska för oss och laget kommer gå samman ännu mer.

Vad säger du om matchserien?

– Jag hoppas att vi vinner ikväll och tar tillbaka hemmafördelen. Jag tror och hoppas att vi tar hem det här till slut så att jag får spela mer innebandy i en semifinal.

■ ■ ■

Stor intervju med innebandyns ”bad boy” David Gillek.

STOR SPELARENKÄT: Han är störst gris – och mest överskattad

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM