Gick bort i cancer – tillägnas guldet

Av: Stefan Holm

Publicerad:
TIll höger: Bild från hedrandet av Victor Engström 2013.
Foto: STEFAN JERREVÅNG
TIll höger: Bild från hedrandet av Victor Engström 2013.

Västerås tillägnar Victor Engström SM-guldet.

VSK-spelaren var bara 24 år när cancern tog hans liv.

– Att ta nummer 19 för nummer 18 har varit slogan hela året, säger lagkaptenen Magnus Joneby.

Victor Engström var en populär spelare i Västerås, men sommaren 2013 förlorade han kampen mot cancern. Det var till honom Magnus Joneby talade inför fjolårets final, och det var hans porträtt VSK-kaptenen såg när han skrinnade fram till supportrarna i Tele2 Arena. Victor, som bara blev 24 år, hedrades på en av banderollerna som hängde framför Västerås-fansen.

Ett par timmar senare hade mesta mästarna säkrat klubbens 19:e SM-guld. Till saken hör att Victor Engström bar nummer 18 och VSK nu tränas Michael Carlsson, som hade nummer 19.

”Så mycket symbolik”

– Att få lämna nummer 18 och ta nummer 19. Det finns så mycket symbolik. Jag är helt övertygad om att Victor är med på det här. Att ta nummer 19 för nummer 18 har varit vår slogan hela året. Att lyckas med det är fantastiskt, säger Magnus Joneby till Sportbladet under bandygalan.

Strax före midnatt räknar spelarna med att lämna Stockholm och åka till de väntande fansen i Västerås.

– Vi ser fram emot en härlig kväll, en härlig natt och en härlig kommande vecka. Det är en skön känsla, men jag har inte hunnit landa i vad som har hänt. Det är bara ro i kroppen. Det har varit en sådan anspänning under hela veckan. Vi vann och det är fantastiskt, men jag tror först det är när vi vaknar i morgon som vi kommer att förstå vad vi har lyckats med, säger Magnus Joneby.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN