”Det suger verkligen”

SPORTBLADET

Fredrik Jacobson tappade segern på sista hålet

Foto: Fredrik Jacobson har haft en bättre säsong än på länge i år.

Inte sedan 2011 har Fredrik Jacobson spelat så bra på USA-touren i golf. Han var i ledningen och trodde på seger, ända till det sista hålet på Sedgefield CC i Greensboro.

Bogeyn gjorde att han fick nöja sig med andraplatsen.

Svensken var ett slag efter colombianen Camilio Villegas.

– Det suger verkligen när man spelar så stabilt hela dagen. Och jag trodde att det var min dag, fick svingen att fungera, åtminstone med järnslagen, sade 39-åringen på presskonferensen.

Det som hände på inspelet på tävlingens sista hål:

– Jag lyckades inte få tillräckligt med höjd på bollen för att få upp den på greenen då bollen låg i nerförsbacken. Och jag fick ett lurigt puttläge, den gick för långt, sade Jacobson.

Bra säsong

Jacobson låg trea inför söndagen. Han gick på 66 slag efter en eagle, tre birdies och så den avgörande bogeyn och han slutade 16 under par totalt. Segraren Villegas sköt en 63-rond.

Det är tre år sedan Jacobson tog sin första och hittills enda seger på USA-touren. I år har han spelat bättre än de två tidigare åren, är på 38:e plats på tourrankningen efter att ha varit tvåa, trea, nia och tia tidigare i år.

– Det känns inget bra när man skaffat sig ett så bra läge för att vinna. Men jag ser i alla fall framsteg i spelet. Så efter några dagars vila är det bara på det igen, sade han.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf