Sverige föll i EM-kvalet

SPORTBLADET

LULEÅ. Det blev förlust för Sverige i Vedran Bosnics debut som förbundskapten.

Det nya landslaget förlorade EM-kvalmatchen mot Lettland med 50-62.

– Jag tycker att vi kommer ut lite blekt. Vi kan ge så mycket mer än vi gör, säger Tobias Borg.

Sverige går in i EM-kvalet med ett nytt landslag. Bara 6 av 12 spelare var med under fjolårets EM-slutspel och de största stjärnorna Jonas Jerebko och Jeffery Taylor tackade nej till kvalet.

I första matchen ställdes det nya Sverige mot gruppens storfavorit, Lettland.

Hemmanationen var bra med i den första perioden, men låg under med 14-21 efter att Lettland satt en trea i slutsekunden. I första halvan av den andra perioden hade Sverige stora problem offensivt och Lettland drog ifrån till 16-34.

Lindqvist dunkade

Men det nya landslaget jobbade sig tillbaka. När Alexander Lindqvist dunkade i 25-36 plus ett bonuskast tände det Sverige rejält och i halvtid var underläget bara sex poäng.

Sverige var på väg att utjämna i den tredje perioden, men när underläget bara var två poäng satte Lettland två raka treor. Offensiven fungerade inte riktigt i tredje och svenskarna gjorde bara åtta poäng. Inför den sista perioden var ställningen 40-49.

Sverige kunde dock inte hota Lettland som till slut vann med 50-62.

– Jag tycker att vi kommer in lite blekt från första början. Det är tungt att komma ikapp mot ett sådant bra lag. Men jag tycker att vi gör ett bra jobb försvarsmässigt, men gör vi bara 50 poäng framåt är det svårt att vinna matcher, säger Tobias Borg.

Sverige har dock fortfarande chans att ta sig till EM vid segrar mot Rumänien och Slovakien. Ettan i varje grupp går vidare tillsammans med sex av de sju bästa tvåorna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket