Mejla

Peter Wennman

TUNGVIKTSMÖTET

SPORTBLADET

Wennman: Chelsea får tipset – och bakom leker Arsenal sig fram

LONDON. Aston Villa fick målfnatt, Manchester City kryssade bort sig igen, Tottenham hängde på i toppen och Arsenal dansade med vargar i Wolverhampton.

Men det är ju i dag det smäller.

In the blue corner: Chelsea.

In the red corner: Manchester United.

Klassen är supertungvikt.

Smällde gjorde det i och för sig över hela London redan i går, det var traditionellt Bonfire-firande med dundrande raketuppskjutningar i parker och trädgårdar, men i eftermiddag väntar vi oss ett fyrverkeri av annat slag.

Eller väntar oss...”hoppas vi på” är väl ett bättre uttryck.

Chelsea–United på Stamford Bridge är en fight hela fotbolls-England ser fram emot, men ni vet ju hur det kan bli såna gånger:

När man tror på en sluggerfest blir det bara ett försiktigt jabbande av alltihop.

Vi har upplevt en del exempel på det

i inbördes möten mellan De Fyra Stora de senaste säsongerna.

Låst spel. Stjärnor som tar ut varandra. Respektfullt. Rena taktikmatcher.

Vi har också sett motsatsen. Målrikt, öppet, kul. Risktagande. Men då har det nästan alltid funnits nån form av desperation med i bilden. Ett lag som känt sig tvingat att vinna.

Finns det nån desperation i luften i dag?

Nej, inte vad jag kan se. Det har spelats elva omgångar, Chelsea har två poäng upp på United (och Arsenal) och jag tror inte alls på snacket om att den här duellen kan bli avgörande för resten av säsongen.

Klart Chelsea vill vinna och koppla ett litet minigrepp (fem poäng före United) innan landskampsuppehållet nästa vecka. Och det är lika klart att Sir Alex Ferguson vill sätta ner foten här, för en gångs skull vinna på Stamford Bridge (senaste gången var 2002) och återta ledningen i tabellen.

Men desperation? Nej. Kan båda lagen leva med ett kryss? Ja.

Hoppas jag tippar fel

Jag tror alltså att det kan bli en ganska låst historia i dag. Ingen av tungviktarna kommer att gå på knock. Det luktar 0–0, tyvärr. Men gudskelov har man ju tippat fel förr.

Måste jag satsa pengar på nåt lag får det bli Chelsea. The Bridge har blivit en stark fästning igen, Chelsea släpper inte in några mål samtidigt som de senaste hemmamatcherna har bjudit på sevärda offensiva uppvisningar.

Carlo Ancelotti hävdar att han lärde sig mycket av Liverpools seger mot United senast. Kan Chelsea sätta Uniteds mittfält under samma press som Liverpool gjorde får Sir Alex problem att hitta motdrag.

Sen kan man väl anta att Didier Drogba på ett eller annat sätt blir huvudperson igen. Han brukar bli det i de stora matcherna. Hans kanonform nu gör att han kommer att ge Uniteds mittförsvar (Nemanja Vidic och Jonny Evans) en jobbig eftermiddag.

Men som sagt: grundtips kryss.

Johan Elmander fick äntligen peta in ett mål igen, hans första

i ligan sen december i fjol, men det hjälpte ju inte mycket när Bolton utklassades med 5–1 på Villa Park. Aston Villa hämtade sig direkt efter förlusten mot West Ham och såg i går klart bäst ut av The Great Pretenders. Tottenham imponerade inte alls trots 2–0 mot Sunderland, men det är i alla fall rätt sällsynt att Spurs vinner även när man spelar dåligt.

Och Manchester City... ja, vad ska man säga? 3–3 mot Burnley hemma. Från 0–2 till 3–2, sen en ny försvarskollaps. City har nu fem raka kryss, mot bland andra Fulham, Birmingham och Burnley. Det är direkt svagt. Storköp som Emmanuel Adebayor och Carlos Tevez har tillsammans lika mycket i lön som hela Burnleys trupp. De har just nu, liksom flera andra i City, ordet ”överbetald” stämplat i pannan.

Klubbens ägare Shejk Mansour lär vara måttligt road över utvecklingen på sistone och managern Mark Hughes har en del att förklara när City reser till Abu Dhabi i veckan.

● ● ●

Till sist: medan vi pratar om ”seriefinal” och Chelsea mot Man United leker sig Arsenal fram och sprutar in mål (4–1 mot Wolves borta).

Jag tror Arsene Wenger gillar läget.

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Av: 

Peter Wennman

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Magnus Wennman