”Borde stängas av – på livstid”

Publicerad:
Uppdaterad:

Se det bisarra fusket som skakar damhandbollen

Det är uppror i damhandbollsvärlden.

Orsaken: En man.

För att förhindra förlust rusade tränaren Gunnar Prokop, 69, in på planen och tacklade ner en motståndare.

– Taktiskt sett var detta det enda rätta att göra, säger han.

Den smått bisarra händelsen inträffade i torsdagens Champions League-möte mellan österrikiska Hypo Niederösterreich och franska Metz.

I slutskedet, vid ställningen 27–27, bröt Metz ett anfall och startade en kontring för ett segermål. Svetlana Ognjenovic satte full fart framåt – men stoppades bryskt.

Av Hypos tränare Gunnar Prokop, som klev in på planen och gav Ognjenovic en rejäl brösttackling.

”Jag var tvungen”

Prokop fick rött kort, men tog emot det med ett hånfullt leende. Hypo kunde nämligen stå emot de fyra sekunder som var kvar av matchen och fixade en poäng.

– Jag var tvungen att riskera ett rött kort för att inte förlora matchen. Taktiskt sett var detta det enda rätta att göra och ingen kom ju till skada, säger Prokop till tv-stationen ORF.

I samma grupp ingår danska Ålborg. När Ålborg mötte Hypo förra helgen var Prokop i blåsväder efter att ha bjudit domarna på en betald vistelse i Wien inför matchen.

Riskerar avstängning

Ålborgs klubbdirektör Jan Hansen är vansinnig över Prokops fusk och säger till nordjyske.dk att Prokop borde få ett hårt straff:

– Det är på tiden att man tar en titt på Prokop och ger honom en lång avstängning. Han har snart samlat ihop till livstid.

Europeiska handbollsförbundet ska titta närmare på den senaste incidenten. EHF:s skiljedomstol väntas lämna besked innan Hypos nästa match i Champions League mot RK Krim Mercator den 8 november.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN