Kimi kan få gå – redan under årets säsong

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP
Snart slut i Ferrari? Rykten säger att Kimi Räikkönen kan få lämna Ferrari snabbare än vad som är tänkt.

Kimi Räikkönens tid i Ferrari kan vara över.

Redan under årets säsong.

I Monza ska Ferrari presentera hans efterträdare, men stallet vill byta ut honom tidigare än så.

Kimi Räikkönen tog själv på sig missen i Barcelona när han kalkylerade fel med kvaltiden och inte lyckades ta sig vidare till det andra kvalet.

– Jag hade ingen lust att köra ett varv till, jag ville spara däcken, förklarade han efter kvalet.

Men gesten kom för sent.

Ersättaren är klar

Ferrari har redan en ersättare klar. Italiensk och tysk media har länge skrivit om att Fernando Alonso är deras första val från och med 2011, något som även Toro Rossos förre teamchef, den gamle Ferrariföraren Gerhard Berger, bekräftat.

Men enligt den brittiska TV-kanalen BBC och den brittiska tidningen Daily Star avslutas samarbetet betydligt tidigare än så.

Daily Star och den tyska TV-kanalen RTL antyder att Ferrari vill byta ut världsmästaren från 2007 mot testföraren Marc Gené redan nu. Anledningen är att finländaren är allt för omotiverad och håglös. Han har inte vunnit sedan loppet i Barcelona förra året och sedan han vann VM för två år sedan har han bara varit först över mållinjen två gånger.

Ersättaren presenteras i september

Dessutom hävdar BBC att Ferrari kommer att presentera Kimi Räikkönens ersättare i samband med loppet på Monza i september.

2010 sitter Fernando Alonso i en Ferrari.

– Det tror jag också, har Gerhard Berger sagt till Sport Bild.

– Nu kan jag berätta att när jag var teamchef hos Toro Rosso så förhandlade jag intensivt med Fernando Alonso om årets säsong, han var intresserad men mycket, mycket tydlig med att han hade något riktigt stort planerat för 2010 och det kan bara vara Ferrari. Ingenting annat.

Dessutom ska den spanska banken Santander sponsra Ferrari från och med nästa säsong, de var hos McLaren under Alonsos tid i stallet och har varit tydliga med att de vill arbeta tillsammans med spanjoren igen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1