Kallur missar VM – talar ut om skadan

SPORTBLADET

Sanna Kallur: ”Satsar hellre på många bra år framöver”

I en lång SVT-intervju avslöjar friidrottsstjärnan Sanna Kallur att det inte blir något VM-deltagande. Hon talar också ut om helvetesskadan som har förföljt henne.

– Stressfrakturen är helt läkt. Nu håller jag på att bryta sönder ärrvävnaden, det gör ont, det kan jag lova, säger Kallur.

Foto: Susanna Kallur.

På söndagkvällen gjorde häcklöperskan Sanna Kallur en lång intervju med SVT. Hon avslöjar att det inte blir något deltagande i kommande Berlin-VM.

– Nej, det känns som att tiden har runnit ut. Jag vill vara väldigt bra förberedd om jag ska springa VM och det hinner jag inte bli nu. Det här var inget svårt beslut, säger Sanna Kallur.

Hålen efter skruvarna håller på att läka

Hon berättar om sina långsiktiga planer inför året – och tiden bortom 2009.

– Först och främst måste jag bli helt bra. Jag satsar hellre på många bra år framöver än att göra något dumt nu. Men jag hoppas kunna springa ett eller två lopp senare i sommar. Jag kommer fortsätta att träna tufft.

Hennes stressfraktur är helt läkt, enligt hennes läkare. Och hålen efter de skruvar som hon har haft inopererade är nästan läkta.

”Skönt att veta att det är bra smärta”

– Just nu tampas jag mot ärrvävnad, den måste brytas sönder. Det gör ont, det kan jag lova. Inte lika ont som frakturen, men ganska nära. Men det är skönt att veta att det är bra smärta, jag går mot ljusare tider, säger Sanna Kallur och erkänner att hon kommer se VM-finalen på 100 meter häck i augusti.

– Ja, det kommer jag. Jag kommer inte kunna hålla mig. Det kommer vara smärtsamt, nervöst och roligt. Jag hoppas att jag kommer kunna vara med i toppen och fightas i framtiden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott