Inspireras av Watson

SPORTBLADET

Nu drömmer Jesper Parnevik om en längre karriär

BARSEBÄCK. Tom Watson visade vägen – nu drömmer också Jesper Parnevik om en längre karriär.

Om han blir kvitt skadebesvären.

– Watson visade ju att det är möjligt, säger Parnevik.

Ser på Watson Jesper Parnevik inspireras av Tom Watson och kan bara svensken bli kvitt sina höftproblem ser han ingen anledning till att karriären inte kan bli längre. FOTO: AP

Jesper Parnevik har länge varit förföljd av skador.

Han betonar själv att den senaste gången han var helt frisk var 2000, och att olika skavanker har förföljt honom sedan dess.

Problem med höften

Men den tvåfaldige SAS (eller Scandinavian) Masters-mästaren står på tröskeln till ännu ett ingrepp för att bli kvitt problemen med ena höften.

I så fall blir det hos experten Richard Steadman i Colorado.

– Jag väntar på plåtar på magnetröntgen. Jag ska skicka dem till honom och så får han säga vad han tycker. Vi får se vad som sker, säger Parnevik.

Flera stjärnor som patienter

Steadman är en erkänt duktig läkare som driver en framgångsrik klinik i Colorado, och han har haft flera idrottsstjärnor som patienter.

Och om han kan trolla bort Parneviks problem så utesluter inte Jesper att karriären kan bli längre än han först tänkt sig.

– Tom Watson visade ju att det är möjligt att spela på högsta nivå. Nu har inte han haft så mycket skador, något som förstörde för till exempel Greg Norman, men ändå. Han är 59 år och kunde vunnit The Open. Det är imponerande, men visar också att det är möjligt, säger Parnevik.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf