Motorsport

Wikdahl: Tittarbasen finns där

Av: 

Mattias Wikdahl

OÖNSKAD SPORT? Eurosport är ensamma om att sända från VM i Norge. Nu ställs frågan: är motorsport fortfarande inne?

OÖNSKAD SPORT? Eurosport är ensamma om att sända från VM i Norge. Nu ställs frågan: är motorsport fortfarande inne?

Foto: GETTY IMAGES

SPORTBLADET

Mindre motorsport?

Äh, jag har ett annat förslag: Mer motorsport.

Håller du med mig mig?

Tänkte väl det.

Jag vet att det finns motorsporthatare där ute. Men jag vet också att de ständigt lirar i numerärt underläge. I en värld där det blir mer och mer av allt annat så finns det ingen anledning att minska på just motorsport.

Det vore helt befängt.

För ni ska inte lura er själva.

Kanske känns inte motorsport stekhett när man sitter i SVT-huset på Gärdet i Stockholm och funderar på hur kort man kan hålla den där idén om public service, men jag lovar er att det brinner ute i landet.

Viasat sport gör helt rätt

Motorsport är ursvenskt. Det är inte bara ett par skäggiga gubbar i de värmländska skogarna som vill se och höra från P-G Andersson och Patrik Sandell i Norge just nu.

Framgångarna de blågula har haft i allt från rally till formel 1 till isracing och speedway har byggt upp ett följe som sträcker sig från Haparanda till Ystad.

Viasat Sport kom till insikt snabbt, startade en ny motorkanal, och sitter förstås också på motorsportens mest glimrande guldklimp i Formel 1.

I höstas skrev både Viasat och SVT ett nytt treårsavtal med STCC där Viasat kommer att visa loppen live och SVT visar ett sammandrag på söndagkvällarna.

Bra så. Men, och nu vänder jag mig till SVT, rallyt då? Det råa, häftiga och dramatiska rallyt? Rally är en kulturskatt vi aldrig får gömma och glömma.

”Kräver mer”

De senaste två åren har SVT visat sammandrag från samtliga VM-tävlingar. I år har man prioriterat bort det. Jag kan inte tolka det som något annat än en kostnadsfråga.

För tittarbasen finns där. Det vågar jag lova.

Därmed inte sagt att det är nattsvart i SVT:s ruta. SVT kan fortfarande leverera, som i Sportnytt i går till exempel. Men jag vill ha, nej, jag kräver, mycket mer.

Och att jag riktar mig mot SVT beror förstås på att man har kunskapen och intresset och har gjort det så bra förut.

Varför fixa det som inte är trasigt?

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport