”Jag har tappat hår...”

SPORTBLADET

SVT:s André Pops däckade i Thailand av hemsk feber – kan missa friidrotts-VM

Thailandsresan skulle bli en drömsemester. I stället låste SVT:s André Pops in sig i ett mörk rum. Han orkade varken äta eller dricka. Denguefebern hade slagit till.

– Jag var inte kontaktbar, det var värst för min fästmö, säger André Pops till Sportbladet.

SVT:s sportankare André Pops, 36, ledde Vinterstudion hela vintern. I april väntade välförtjänt semester. Han tog med sig sin fästmö och sina två barn och reste till Thailand. Då slog denguefebern till.

– Jag var helt borta, helt däckad. Jag låg i ett mörkt rum och kunde varken äta eller dricka. Det var jäkligt jobbigt, jag var inte kontaktbar, säger André Pops.

”Det var nog värst för min fästmö”

Efter två dagar besökte Pops ett sjukhus. Nästföljande dag fick han komma tillbaka för att få diagnosen: du har denguefeber. Sedan väntade ambulans- och båttransport till en annan ö med ett större sjukhus. Där låg sedan André Pops inlagd i sex dygn.

– Jag fick dropp eftersom jag inte hade ätit eller druckit. Men det var nog värst för min fästmö. Och för mina föräldrar som var långt borta och inte visste hur farlig sjukdomen var.

Det var nära att Pops hade behövts flygas till Bangkok för blodtransfusion. Precis då vände värdena och blev mer positiva.

”Jag har tappat hår och haft domningar”

– Jag fick bra vård, jag var aldrig rädd. Jag var mer rädd för att något av mina barn skulle smittas, det räcker ju med ett myggbett.

Sedan Pops kom hem till Sverige har han missat Sportspegeln en gång. I söndags smög han dock i gång och på fredag ska han jobba på DN-galan.

– Sen får vi se hur jag mår. Det var tänkt att jag skulle köra studio på plats på friidrotts-VM också, men jag vet inte hur det blir än. Jag måste vara duktig och lyssna på min kropp. Ett mästerskap innebär mycket jobb och är krävande.

Hur mår du nu?

– Jag har mått lite halvkonstigt sedan jag kom hem. Jag har tappat hår, haft domningar i ansikte och händer och haft värk i lederna. Men trots att läkarna har tagit flera tester så vet de inte om det har med denguefebern att göra. Det finns så klart massor med saker som är värre än det här, men i min familjs lilla värld så har det varit en rätt dramatisk och jobbig tid.