”Det högsta spelet vi haft någonsin”

SPORTBLADET

Miljondollarspotter varje timme på Bobby´s Room

Foto: Full Tilt Poker, AP

1,4 miljoner kronor – bara för att få se dina kort. På legendariska Bobby´s Room i Las Vegas är gigantiska summor pengar inträdesbiljetten.

– Det är miljondollarspotter varje timme, säger en av spelarna David Oppenheim till Cardplayer.com.

Under åren 2002-2006 utmanade affärsmannen Andy Beal några av världens bästa pokerspelare i Bobby´s Room på kasinot Bellagio i Las Vegas. Spelet nådde absurda nivåer – stora mörken kunde ligga på över 200 000 dollar. Under en dag vann till exempel Texasmiljardären 11,7 miljoner dollar – över 83 miljoner kronor räknat på dagens valuta. Under årets WSOP har spelet i det legendariska rummet nått nya nivåer. Anledningen? Finländarna.

Högsta spelet någonsin

De mest framgångsrika i Bobby´s Room har enligt Pokermagazine varit Ilari Sahamies, Patrik Antonius och Sami "LarsLuzak" Kelopuro. Och det är inte struntsummor de vunnit.

– Det här är nog det högsta spelet vi haft någonsin i Las Vegas. Det är miljondollarspotter varje timme, säger David Oppenheim och fortsätter:

– Varje natt pågår ett 2000/4000-dollarsbord med en mix av sju eller åtta spel, eller 3000/6000 beroende på vilka som spelar och deras humör den dagen. Det finns också ett 1000/2000 dollar Pot Limit Omaha-bord som har gått väldigt regelbundet.

Jonas Blomquist/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker