Landslagsåkare tvingas till vila

Publicerad 2015-10-01

Swenn Larsson missar premiären

Anna Swenn Larsson i världscupen i december.

Landslagsåkaren Anna Swenn Larsson missar inledningen på årets skidsäsong. En spricka i underbenet sätter stopp för hennes medverkan och hon beräknas vara borta från skidbacken i sex veckor.

– Anna får inget gips men ska gå med kryckor de första fyra veckorna tills hon får börja belasta underbenet mer, säger landslagsläkaren Per Liljeholm i ett pressmeddelande.

Det alpina damlandslaget är just nu på landslagsläger i österrikiska Pitztal inför VC-premiären den 24 oktober i Sölden. Men för Anna Swenn Larsson blev lägret allt annat än lyckat. På tisdagens storslalomträning hamnade hon på innerskidan och fick ett hårt slag på en käpp som träffade vänster underben. Efter kvällens magnetröntgen på sjukhuset i Innsbruck konstaterades det att rättvikstjejen fått en spricka i underbenet.

"Tur i oturen"

Trots skadan, som håller henne borta i sex veckor, konstaterar hon att det kunde ha varit värre.

– Det var ändå tur i oturen, jag är glad att det bara är en spricka och att det blir ett kortare avbräck i träningen. Jag hoppas att det ska läka som planerat och att jag är tillbaka igen senast i december, säger hon till förbundets hemsida.

Under torsdagen flyger Swenn Larsson hem till Sverige och hennes förhoppning är att vara tillbaka till världscuptävlingen i Åre den 12-13 december.

Följ ämnen i artikeln