”Jag tror Barcelona blev överraskade”

SPORTBLADET

IFK Kristianstad ställdes inför den omöjliga uppgiften att ta sig an Barcelona på bortaplan i Champions League.

Men skåningarna gjorde det med bravur, även om det blev förlust.

– Det var en jäkla häftig match, jag tror att Barcelona blev överraskade, säger kantspelaren Kristian Björnsen.

Foto: Kristian Björnsen.

De regerande Champions League-mästarna hade inte tappat poäng på hemmaplan i någon tävlingsmatch sedan 2013.

Men segern mot Kristianstad var inte den lättaste för katalanerna.

– Vi hade en plan att hålla högt tempo hela matchen och det klarade vi väldigt bra. Jag tror Barcelona blev överraskade, men sen är vi inte lika rutinerade, säger Björnsen.

Tror inte Barcelona hör av sig

Kantspelaren stod för imponerande elva mål – sprang på allt på sin kant och blev bäste målskytt i matchen.

– Att göra elva mål mot Europas bästa lag, det är jag ju väldigt nöjd med. Det är inte varje dag man får uppleva Barcelona på bortaplan, det är extremt kul.

För många år sedan blev Ola Lindgren jagad av Barcelona när han tillsmamans med Drott slog ut Barça ur dåvarande Champions League, kommer de ringa dig nu?

– Haha, jag är tveksam att det händer med mig. Det har ju stora stjärnor på högersex, och jag är väldigt nöjd med var jag är nu.

– Sen tror jag att Ola var mer dominerande än vad jag var. Han gjorde tio mål och de vann, vi klarade inte att vinna.

Men det var inte långt ifrån. Kristianstad fick publiken i Palau Blaugrana att hinna bli oroliga över sitt Barcelona, som bara ledde med 17–16 i paus.

"I morgon är vi säkert mer positiva"

– Vi hade verkligen chans idag. Men Barcelona är ett rutinerat lag som inte förlorat hemma på två år - att vi spelar jämnt med dem är ju egentligen väldigt bra. Men man vill alltid ha mer, det är lite surt att vi inte fick med oss någon poäng, men i morgon säkert mer positiva.

I den andra halvleken ryckte Barcelona till en femmålsledning – men Kristianstad jobbade sig tillbaka och var nästan ikvapp innan hemmalaget till slut vann med knappa 34–32.

– Vi har fortfarande en bit kvar i Sverige, men att vi har något spännande på gång fick vi ett bra svar på i dag. Det är bara att njuta av matchen, och att vi är i gott sällskap, säger Kristian Björnsen.

ARTIKELN HANDLAR OM