Staffan Olsson

Mattias Zachrisson borta ett halvår

Av: 

Ola Nilsson

Joel Hansson

SPORTBLADET

Kan missa EM i Polen

Foto: TT

Han skulle göra en enkel ta-bort-brosk-operation. Men när läkarna skred till verket hittade de större bekymmer i landslagets och Füchse Berlins Mattias Zachrissons axel. Han blir borta ett halvår.

– Det känns förstås tungt, säger Zachrisson.

Nu väntar sex månaders rehabilitering för högernian. EM-slutspelet i Polen i januari är i stor fara.

– Det är klart att det är surt att det blir upp till fem månaders längre rehabtid än tänkt, men det är inte mycket att göra åt det nu, säger Zachrisson till svenskhandboll.se.

Samma sak hände igen

Det var förra onsdagen, i slutet av en träningsmatch, som det knäckte till i Zachrissons axel utan att han fick någon smäll.

– Det kändes som en nerv låg fel och gjorde riktigt ont. Smärtan släppte först halv fem på natten. Jag hoppade över förmiddagsträningen, men skulle träna på eftermiddagen och då hände samma sak igen, säger han.

Och det var inte bara att ta bort lite brosk – som man hoppats på efter en magnetkameraundersökning – det visade sig vara ett fäste i axeln som var skadat.

”Aktuell för EM-truppen”

Förbundskapten Staffan Olsson:

– Det är förstås ett tråkigt besked att få eftersom Mattias skulle vara aktuell för EM-truppen, men det är förstås mest trist för Mattias som inte kommer att kunna spela handboll på flera månader. Jag hoppas att hans rehab kommer att gå bra, säger han till svenskhandboll.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Staffan Olsson

ÄMNEN I ARTIKELN

Staffan Olsson

Handboll