Succéstrategin efter rasistkommentarerna

Av: Erik Karlsson

Publicerad:

Gjorde supertid: "Det är helt sjukt”

1 av 2 | Foto: Foto: AFP

Peking. Norska sprinterstjärnan Ezinne Okparaebo berättade inför VM om hur hon väljer bort sociala medier under VM på grund av rasistiska kommentarer.

En succéformel. I försöken slog hon till med sitt livs lopp.

– Det är helt sjukt, säger hon.

Det var i en intervju med TV2 som norska sprintern Ezinne Okparaebo berättade om hur hon helt stänger av sociala medier under mästerskap för att den nigerianskfödda 27-åringen annars får en massa rasistiska kommentarer skickade till sig.

– Det är rasistiska kommentarer som sårar mig ganska mycket, sa hon då.

Och taktiken verkar fungera utmärkt. I dagens försöksheat sprang hon sitt livs näst snabbaste lopp, 11,12. Bara två hundradelar från det nordiska rekordet i kännbara motvinden -1,2.

– Det är alltid något man kan göra bättre , men allt som allt är jag skitnöjd med den tiden. Och det var minus i vind. Det är sjukt!

”Går in i min egen bubbla”

Betyder det här att du kan drömma om att göra under elva sekunder i semifinalen?

– Ja, jag hoppas på det, men jag tänker inte på tid nu. Jag måste bara nollställa mig och ta nästa runda. Jag tänker fajtas hela vägen så blir det säkert bra.

Din strategi att välja bort sociala medier på grund av rasismen, har det hjälpt dig?

– Ja, det är något jag alltid har gjort. Det kan hända att jag lägger ut något ibland men jag försöker att inte läsa det som skrivs. Jag försöker bara stänga ute omvärlden och gå in i min egen bubbla.

Det var inte bara norskan som imponerade storligen i försöksheaten. Bland guldkandidaterna gjorde både jamaicas Shelly-Ann Fraser-Pryce och USA:s Tori Bowie 10,88. Historiskt snabba tider för att vara försöksheat i VM.

Publicerad: