Radikala förslaget – efter utklassningen

Av: Andreas Käck

Publicerad:

”Den här matchen var ett tydligt exempel”

En utpumpad Andy Murray nollades i skiljeset i finalen av Miami Masters mot Novak Djokovic.

Nu kommer WTA-ikonen Martina Navratilova med en kontroversiellt förslag.

Hon vill minska antalet set i herrarnas Grand Slams.

Det blev, som brukligt, en högdramatisk final när världsettan Novak Djokovic och världsfyran Andy Murray gjorde upp om titeln i Miami Masters. Serben tog hem det första setet – som böljade fram och tillbaka – men Murray kom tillbaka och skakade fram ett skiljeset.

”Inte på hans nivå”

Väl där rann den fysiskt krävande matchen skotten ur händerna, värmen tycktes suga all Murrays energi ur kroppen och Djokovic vann till slut det tredje setet med förnedringssiffrorna 6-0.

– Jag är inte riktigt på Novaks nivå, men jag känner att jag närmar mig och måste fortsätta jobba hårt, säger Murray efter förlusten enligt BBC.

”Vore att föredra”

Det anmärkningsvärda tredje setet blev föremål för diskussion. Efter Djokovics utklassning tog den 18-faldiga Grand Slam-mästarinnan Twitter till hjälp och lanserade att kontroversiellt förslag: Att ATP-spelarna bara borde spela tre, i stället för fem, set i Grand Slams.

”Det här matchen var ett tydligt exempel”, skriver Navratilova.

Hon fortsätter:

”Som före detta toppspelare föredrar jag femsetsmatcher, men för matchernas skull, för (spelarnas) hälsa och för publikens skull, vore tresetsmatcher att föredra”.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN