Blev personbästa för Daniel Ståhl

Foto: Bildbyrån

avElin Kardell

SPORTBLADET

Diskuskastaren Daniel Ståhl visar OS-form.

I dag kastade han personbästa på längden 66,92.

– Jag kände det ända ut i fingertopparna, säger Daniel Ståhl.

Det svenska OS-hoppet Daniel Ståhl imponerade stort i dagens tävling i Székesfehérvár, Ungern. Med ett kast på 66,92 meter. En förbättring på tre centimeter från hans förra personbästa 66,89.

– Jag kände det ända ut i fingertopparna. När jag känner att det blir ett bra kast så är det bara att vråla, så den flyger längre och längre, säger Daniel Ståhl.

"Krävs 68 meter"

Kastet gör Ståhl till den elfte bästa diskuskastaren i världen i år. Ett formbesked inför OS. Men i Rio de Janeiro kommer det att krävas en bit längre säger 23-åringen.

– Jag tror att det kommer krävas 68 meter för brons, säger Ståhl.

Polacken Piotr Malachowski har kastat längst av alla i år, med 68,15 meter. Daniel Ståhl tror att han kan komma upp i samma längder.

– Ja absolut, jag har slängt långt på träning. Jag hoppas på det bästa, jag är fortfarande bara 23 år och ska kasta till jag är 35-40 år. Jag har många OS kvar. Sen att det ska komma nu hoppas man ju på, säger 23-åringen.

Formen kommer smygandes

Det är några veckor kvar till OS i Rio, men diskuskastaren är inte rädd för att formen kommer för tidigt.

– Nej absolut inte. Det börjar komma smygandes. Jag tränar på som vanligt. Meningen var att jag skulle "persa" (slå personbästa) i slutet av sommaren och förhoppningsvis även på OS. Jag har tränat mycket teknik och det mentala är riktigt bra, säger Daniel Ståhl.

Men han lovar inga reslutat.

– Målet är att ta mig till final och kasta långt i finalen, jag kan inte lova resultat, säger Ståhl.

Lördagen den 15 augusti klockan 15.50 är det dags för herrarnas diskusfinal i OS.

ARTIKELN HANDLAR OM