Är med i täten – efter stor succé

SPORTBLADET

Stenson har tagit upp jakten

Foto: Henrik Stenson imponerar under andra dagen av British Open

TROON. Henrik Stenson har slagläge i The Open.

Efter en monsterrunda på andra varvet ligger han bara ett slag bakom ledaren Phil Mickelson.

– Nu är det bara att mala på, säger svensken.

Det var Phil Mickelson som stal show och rampljus på Royal Troon i går. 46-åringen iscensatte en show och gick runt på 63 slag – tangerat den bästa rundan någonsin i en major.

Men i dag var det Stensons tur.

”Iceman” fäktade undan det tunga regnet och spelade mest stabilt av samtliga herrar ute på banan.

”En av de bästa”

40-åringen gick runt på 65 slag – bäst av alla som spelat hittills i dag – och ligger ensam tvåa, bara ett slag bakom Phil Mickelson som fortfarande leder.

– Det var absolut en av de bästa rundorna jag gjort i British Open. Jag var ju fem slag bakom Phil i går, så jag hade hoppats plocka några. Nu blev det ganska många..., säger Stenson.

Många pratar redan nu om en möjlig söndags-duell mellan Henrik Stenson och Phil Mickelson men svensken vill inte gå händelserna i förväg.

– Det är 36 hål kvar att spela. ”Vi” får vänta till de sista nio hålen innan vi börjar tänka allt för mycket, säger han.

– Men Phil kommer inte backa. Han har vunnit ett par majors redan och vill säkerligen vinna fler. Han kommer inte ta bort foten från gaspedalen. Det är inte alls säkert att det blir vi två i slutet på söndag, men chansen är väl ändå 50/50, så jag ser verkligen fram emot resten av helgen. Det är bara att mala på.

”Borde vara starkare”

I The Open 2013 fick Stenson se Claret Jug glida honom ur händerna sedan Mickelson svarat för en strålande avslutningsrunda med fyra birdies på de sex sista hålen.

Om det blir en ny duell känner han sig redo för revansch.

– Phil har redan vunnit fem majors, ur det perspektivet har han väl en fördel. Det är alltid svårare att pressa över den första över mållinjen. Men han är sex år äldre än mig, så jag borde vara lite starkare va?, säger Stenson och flinar.

Stenson och Mickelson kliver ut i ledarbollen klockan 16.20, svensk tid.

Alex Norén ligger på par efter 36 hål och klarade därmed cutten. Han går ut tillsammans med Matthew Southgate klockan 13.35.

Övriga svenskar är utslagna.

ARTIKELN HANDLAR OM