”Är ett av de bästa lagen jag spelat i”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sportbladet hängde med ”Circus Dream Team”

Foto: REUTERS

RIO DE JANEIRO. Pengar, press och penisar.

”Dream Team” är på plats i Rio och trots att de största stjärnorna saknas är det allt annat än tråkigt.

– Det här är ett av de bästa lagen jag har spelat i, säger Carmelo Anthony till Sportbladet.

”Move sweetheart”, säger någon med hård ton. Samtidigt trycker en bestämd hand mitt huvud till höger och placerar en 20-kilos tv-kamera på min axel.

Någon minut senare har jag, utan att veta hur det gick till, knuffats längst fram och stirrar nu rakt in i Carmelo Anthonys skrev.

När USA:s basketherrar har presskonferens är det bara att hålla i sig och hänga med.

Trots att LeBron James, Stephen Curry, James Harden och andra toppspelare tackat nej till OS har USA ett lag fullt av NBA-stjärnor. New York Knicks Anthony är en av två spelare i truppen som har gjort ett OS tidigare, men att årets ”Dream Team” är fullt av debutanter är inget som gör dem osäkra.

– Det här laget är väldigt utåtriktat och vi gillar att vara med varandra och pusha varandra på träningarna så jag skulle säga att det här är ett av de bästa lagen jag har spelat i, säger Anthony.

Lagets andra icke-debutant Kevin Durant håller med.

– Vi tänker inte ens på att de är med för första gången. De vill bara spela och det är det som är så bra med det här laget, ingen bryr sig om hur länge någon har varit med. Alla vill bra vinna så mycket.

”Ska stå emot allt”

Att stämningen i truppen är bra råder inga tvivel om. Det har drivits med Anthonys morgonhumör, Klay Thompson har hånat på sociala medier för sin ackrediteringsbild och Draymond Green har gått igenom hela lagets hårkvalitet på Snapchat.

Att Green råkade lägga ut en bild på sin penis på Snapchat förra veckan har heller inte gått laget förbi.

– Vi har väldigt roligt tillsammans och älskar att umgås. Det är så ett lag ska byggas. Att ha ett gemensamt mål och representera ditt land, det finns inget som det, säger Cleveland Cavaliers Kyrie Irving till Sportbladet.

Vad kan stoppa er från att vinna?

– Jag vet inte. Inget, helt ärligt. Det ska vara vår attityd, vi ska stå emot allt.

Thompson är något mer ödmjuk.

– Om vi inte respekterar våra motståndare och blir lata kanske vi kan förlora. Men inget ska stoppa oss om vi spelar vårt spel.

Hur stort misslyckande skulle det vara om ni inte vinner?

– Det skulle vara ett misslyckande. Vi förväntar oss att vinna och vi ska bara gå ut där och försöka slå alla.

En sak är i alla fall säker – alla förväntar sig att OS överlägset rikaste lag ska dominera.

Men pressen är inget som påverkar stjärnlaget.

– Om vi inte kommer ihop och spelar som vi vet att vi kan och tar det för givet och tror att vi kan vinna bara för att vi har de bästa spelarna i världen så kan vi förlora. Det är verkligen upp till oss. Det är bara vi själva som kan stoppa oss, säger Anthony.

Publicerad: