LeBrons psykning efter monsterdunken

SPORTBLADET

Stirrade ner förre lagkamraten efter turbulenta veckan

1 av 2

NEW YORK. Det har varit en turbulent vecka för Cleveland Cavaliers och LeBron James.

Mot New York Knicks stod stjärnan återigen i centrum efter en monsterdunk och en trippel-dubbel.

– Jag var bara i attackläge, säger James.

LeBron James har skapat rubriker den senaste veckan. Först tvingades stjärnan be coachen Tyronn Lue om ursäkt efter att han i halvtid i söndagens match mot Miami pratat med Heatkompisen Dwayne Wade i stället för att värma upp trots att Cleveland låg under med 21 poäng.

Sedan skapades nya spekulationer och frågetecken när LeBron avföljde Cleveland på Twitter, något som senare förklarades med att James förbereder sig för slutspelet genom att stänga ute potentiella störningsmoment.

Rubrikerna blev inte mindre när Bleacher Reports i onsdags släppte en intervju med LeBron från februari där han säger att han vill bilda ett superlag med Carmelo Anthony, Chris Paul och Dwayne Wade.

Fick en teknisk

Cleveland förlorade sedan mot Brooklyn Nets i torsdags, men mot New York Knicks var laget tillbaka på vinnarspåret efter seger med 107-93.

Förutom en trippel-dubbel (27 poäng, 11 returer och 10 assist) stod LeBron för matchens höjdpunkt när han dunkade över såväl förre lagkamraten Louis Amundson såväl som Kristaps Porzingis.

Stjärnan stirrade sedan ner Amundson och fick en teknisk foul på köpet.

– Jag var bara i attackläge och förstod att de hade två skottblockare så jag försökte bara avsluta starkt på korgen. Jag har förmågan att göra det ibland och vi behövde göra poäng. Jag är bara glad att jag kunde göra det för laget, säger James.

■ ■ ■

Jonas Jerebkos Boston Celtics tog tredje raka segern efter stor dramatik mot Phoenix Suns. Celtics kunde till slut vinna med 102-99 på bortaplan. Jerebko stod för en bra insats med nio poäng, sju returer och en assist på sina 25 minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket