Ingen Odén i OS

SPORTBLADET

”Siktar på EM i stället”

ASTRACHAN. Ida Odén är på väg tillbaka efter att ha blivit mamma.

Men Sverige kan glömma bronshjälten från EM i Rio-OS.

– Nej, det känns för tajt och Rio är för långt bort, säger hon till Sportbladet.

Ida Odén gjorde stor succé i sitt debutmästerskap i december 2014 när Sverige tog EM-brons.

Bara några månader senare meddelade hon att hon skulle lägga av med handbollen efter säsongen. Hon gjorde det med att ta ett nionde SM-guld och vara med och föra Sverige till OS.

I december födde hon sonen Arvid.

Men så bestämde hon sig i februari för att göra en överraskande comeback och sedan ett par veckor tränar hon med Sävehof.

– Det går som planerat. Jag har börjat träna lite handboll och kör mycket fys. Men allt är i lagom takt. Vår fystränare har bra koll, säger Odén.

Spelar SM-finalen?

Många sävehofare hoppas och tror att hon är tillbaka till SM-semifinalerna den 23 april eller i varje fall SM-finalen den 22 maj.

Vad är planen? När får vi se dig på planen?

– Jag har inte satt något datum eller en speciell match. Jag vill inte stressa tillbaka till något. Jag ska vara i bra fysisk form och handbollsform.

När Sverige nu är OS-klart vill många i handbolls-Sverige se henne i OS i augusti, dit bara 14 spelare får åka.

Men det är inte aktuellt, enligt Odén.

– Nej, det känns för tajt. Då skulle jag verkligen känna att jag skulle behöva köra på mycket hårdare än vad jag gör. Det skulle inte vara bra för min kropp. Jag har lovat mig själv att jag inte ska stressa så att jag blir skadad och nästa säsong blir lidande. Det är för den jag har skrivit på för Sävehof och då ska jag vara bra när säsongen kör i gång.

Roberts redo för OS

Avståndet till Rio spelar också roll.

– Det hade varit skillnad om det inte varit i Brasilien för det är så långt bort.

En OS-satsning, med alla läger hela sommaren, skulle också ta för mycket tid från familjen.

– Och jag är sån att är jag med så är jag med. Då är man borta väldigt mycket och det vill jag inte heller. Jag ska göra en riktigt bra höst i stället och siktar på EM på hemmaplan i december, säger Odén.

Däremot lär en annan spelare, som varit given i landslaget under många år och som inte är med i OS-kvalet, vara redo för Rio – knäskadade Jamina Roberts.

– Jag är nog tillbaka om en månad, meddelar Roberts.

ARTIKELN HANDLAR OM