Avgjorde igen – hänger nu på toppen

SPORTBLADET

Viktiga poäng för Färjestad

Karlstad. Här har ni Färjestads specialist på att avgöra matcher.

Linus Persson blev matchhjälte mot Rögle när han satte 4-3 – det var hans sjunde matchavgörande mål i år vilket gör honom bäst i hela SHL i den statistiken.

– Det gäller att man tror på sig själv när man får chansen i utsatta lägen, säger Persson.

Rögle krigar för att säkra SHL-kontraktet och Färjestad jagar en topp sex-placering som ger hemmafördel i en kvartsfinalserie. Men tvåpoängssegern mot Rögle satt långt inne. Färjestad vände på ett underläge två gånger innan Linus Persson tråcklade in avgörande 4-3 efter halva förlängningen.

Faktum är att Persson och matchavgörande mål går hand i hand. Detta var hans sjunde avgörande mål under säsongen – och det gör honom bäst i hela SHL när det kommer till game winning goal-statistiken.

– Det har gått bra hittills så det är roligt. Så här många matchavgörande mål har jag inte gjort på den här nivån tidigare så det är personligt rekord, säger Linus Persson.

Är det slumpen som avgör?

– Nej, det är det nog inte. Det gäller att man tror på sig själv och att man vågar ta chansen i utsatta lägen. Har man avgjort förr så får man lite självförtroende också. Men jag har haft turen att fått lägga några straffar också som har gått in.

Persson satt i utvisningsbåset vid Rögles 2-3-mål efter en hög klubba på Daniel Sylwander. Men kunde sedan betala tillbaka till laget via en matchhjälteroll.

– Jag var inte särskilt glad vid det läget. Det var en duell och så plockade de bara mig. Jag trodde jag skulle lärt mig lite, jag är ändå 30 år, men tydligen har jag inte gjort det.

Färjestad har fortfarande allt i egna händer i jakten på en topp sex-placering. Närmast väntar back to back-möte mot Brynäs.

– Vi ska se till att vinna våra matcher. Det är fullt fokus på nästa match. Klyschigt att säga så men det är en match i taget som gäller, säger Persson.

Noterbart är att Joel Eriksson Ek närmar sig en comeback till helgen. Lika positivt verkar det inte se ut för Johan Ryno, enligt tränaren Tommy Samuelsson

ARTIKELN HANDLAR OM