Svårt skadad av gås – laddar om för OS-guld

SPORTBLADET

RIO DE JANEIRO. I höstas spräckte han mjälten efter att ha blivit rammad av en gås.

Nu går Stefan Nilsson för guld i OS.

– Det finns absolut möjlighet att vara med i toppen, säger 25-åringen.

I mitten av juni vann Stefan Nilsson sin första världscuptävling. Det har gett 25-åringen från Trelleborg ett ännu bättre självförtroende inför OS-skeeten.

– Självförtroendet är på topp, det är det alltid. Det (segern) gör mycket för det mentala framför allt. Man vet att man kan gå in och göra fulla serier när man har kniven mot strupen. Det är bara positivt att ha med sig, säger han.

Blev skadad av gås

I höstas råkade Nilsson ut för en bisarr olycka som höll honom borta från träning. Skytten var ute och jagade gäss och fick på en träff. Han hade dock inte koll på vart fågeln tog vägen eftersom han skymde sikten med armen.

Gåsen trillade ner och träffade Nilsson hårt i magen. Smällen tog så illa att han spräckte mjälten. När 25-åringen började förstå allvaret blev det ambulans till sjukhus. 

– Med facit i hand hade jag rätt så mycket tur. Jag åkte inte in direkt utan avslutade jakten och packade ihop. Jag kände att något inte stämde, det gjorde ju hur ont som helst. Men sen tappade jag lite orken och då blev det röntgen och ambulans. Mjälten var kass. Men kapseln runt den höll, som jag har förstått det. Hade den spruckit hade det var riktigt illa, säger han.

Efter några veckors vila kunde han vara tillbaka på skjutbanan.

Medaljhopp

Nu är han mer än redo för OS. Nilsson och Sveriges andra skeetskytt, Marcus Svensson, är båda medaljhopp.

– Första målet är att ta sig till final. När vi väl har tagit oss till final är möjligheterna till medalj stora. Vi har tagit varsitt världscupguld den här säsongen och presterat höga bra resultat så det finns absolut bra möjligheter att vara med i toppen, säger Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Skytte

Sommar-OS