Zlatan redo för match i tingsrätten

Publicerad 2016-06-28

Efter EM-utträdet är Zlatan nu redo att gå en ny match – i tingsrätten.

Förtalsmålet mot förre förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, är enligt Zlatans Ibrahimovic uppfattning klart att sättas ut till huvudförhandling, skriver fotbollsstjärnans advokater.

Det enskilda åtalet handlar om att Zlatan Ibrahimovic anser att Ulf Karlsson utsatt honom för grovt förtal i samband med en träff anordnat av Värmlands Idrottshistoriska sällskap. Enligt gärningsbeskrivningen som advokaterna lämnat in till tingsrätten ska Ulf Karlsson ha pekat ut landslagsstjärnan som dopad under sin tid som spelare i italienska Juventus.

Grovt förtal

Det ska handla om grovt förtal, anser Zlatans advokater, eftersom "uppgifterna varit ägnade att medföra allvarlig skada".

I en ny skrivelse till Värmlands tingsrätt åberopar advokaterna också en filminspelning från träffen som bevis.

Ulf Karlsson, som förutom posten som friidrottens förbundskapten också varit chef för landslaget i längdskidåkning, förnekar brott. Han har via sin försvarare bland annat hävdat att han inte kan ta ansvar för de uttalanden som media återgett.

Enskilt åtal i ett brottmål är en ovanlig procedur. Zlatan Ibrahimovic har inte begärt något skadestånd. Värmlands tingsrätt kommer inom de närmaste veckorna att besluta hur processen ska gå vidare.

Sportbladet