Doyle ställer in – VM-serien avgjord

Foto: Foto: TT
Jason Doyle, här för Dackarna (arkivbild).
SPORTBLADET

Lita på att speedwayförare inte sjukanmäler sig i onödan.

Såhär motiverar Jason Doyle sitt avhopp från VM-avslutningen:

"Jag har punkterat min vänstra lunga och allvarligt skadat min högra. Höger armbåge är krossad och vänster axel ur led", skriver australiensaren på sin facebooksida.

I augusti vann han i Polen. I september vann han i Tyskland och på Friends arena i Solna. Efter den trippeln såg australiensaren Jason Doyle ut att gå mot VM-titeln i speedway 2016.

Men i årets näst sista GP-tävling kolliderade 31-åringen med britten Chris Harris och fördes till sjukhus.

Från sjuksängen har Dolye löpande informerat fansen om sitt hälsotillstånd. Den stora frågan var om han skulle hinna tillbaka till VM-finalen i hemlandet Australien.

Drar sig ur hemmatävlingen

Under tisdagen ger VM-tvåan besked. Det är negativt.

"Jag vill att alla ska veta direkt från mig att jag sorgligt nog måste lämna återbud från Melbournes GP" skriver Doyle på sin facebooksida.

Båda lungorna är allvarligt skadade, varav den ena är punkterad. Vänster axel och höger armbåge for illa av kraschen. Att planera någon speedway i den närmaste tiden är i det läget orealistiskt.

"Jag är inkapabel att flyga på grund av mina lungor och måste vänta på en armbågsoperation när lungorna har läkt. Jag skulle än en gång vilja tacka alla för de snälla meddelandena. Jag hinner läsa dem allihop", skriver han på facebook.

Veteranen ser ut att vinna

I Doyles frånvaro tyder det mesta på att Greg Hancock vinner VM-titeln 2016. Tre poäng är allt som krävs för att amerikanen ska avgöra mästerskapet i Melbourne.

Bästa svensk i speedwayens VM-serie är Fredrik Lindgren på åttonde plats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Speedway

Motorsport