Storslam för Niva och Sportbladet

SPORTBLADET

Sportbladet placerade sig högt i många kategorier

Foto: Erik Niva, Simon Bank, Robert Laul, Per Bjurman, Patrik Sjögren och Johanna Frändén.

Årets sportjournalist, årets fotbollsjournalist och årets sportkrönikör.

Sportbladets Erik Niva tog hem tre tunga priser när SvenskaFans i dag presenterade vinnarna i Guldskölden 2016.

I kategorin årets sportkrönikör tog Sportbladet hand om samtliga tre pallplatser.

Svenska folket har talat.

När SvenskaFans i dag presenterade resultaten i den årliga tävlingen "Guldskölden" till Sveriges främsta journalister tog Sportbladets Erik Niva hem tre priser.

Niva försvarade två av sina utmärkelser från förra året i kategorierna "årets sportjournalist" och "årets sportkrönikör", det senare med knappt hälften av rösterna. Han tog även hem priset i kategorin  ”årets fotbollsjournalist”.

Grattis Erik, hur känns det?

– Det känns både roligt och väldigt hedrande.

Vad betyder de här priserna för dig?

– Jag ser på min sportjournalistiska gärning som i grunden ett sätt att använda fotbollen för att berätta om världen och det här är väl någonstans en signal på att det finns en hel del människor där ute som uppskattar den här vinkeln. Det känns betryggande att det finns folk som tycker det är viktigt.

Hur kommer du fira?

– Det är ju lite speciellt i och med att det är EM-premiär i morgon så det får bli firande genom arbetet. Jag får ta med mig entusiasmen som de här priserna ger mig och kanalisera det i jobb, det är väl ett firande om något. Helt enkelt att jobba på med mer intensitet och glädje.

Vad önskar du dig allra mest just nu?

2-0 mot Irland.

Frändén försvarade sin titel

I kategorin "årets sportkrönikör" var det inte bara Erik Niva i fokus. Sportbladets Simon Bank och Robert Laul placerade sig där på andra respektive tredje plats.

– Grattis läsare. Topp 3 är inte dåligt. I mina ögon har vi Sveriges 7-8 bästa sportkrönikörer, säger Sportbladets sportchef Pontus Carlgren.

Även Sportbladets Johanna Frändén tog hem ett pris. För andra året i rad vann hon i kategorin "årets sporttwittrare", 28 procent före Sportbladets Patrik Sjögren.

Guldsköldens finalröstning slog i år rekord med 16 986 personer, jämfört med drygt 11 000 förra året.

ARTIKELN HANDLAR OM