Fotbollssupportern slogs mot terrorister – nu hyllas han

SPORTBLADET

Millwallsupportern Roy Larner befann sig på en pub när terroristerna slog till på lördagskvällen i London och bestämde sig för att slå tillbaka. Nu hyllas han som hjälte.

1 av 3 | Foto: Facebook privat

I lördags kväll när Roy Larner, 47, satt på en pub vid Borough Market med sina vänner i London slog terroristerna till. I stället för att ta skydd bestämde han sig för att kämpa emot.

– De hade långa knivar och började skrika om Allah. Sedan sa de ”Islam, Islam, Islam”. Jag klev fram mot dem, och skrek: ”Fuck you! Jag är Millwall”, säger han till The Sun.

Terroristerna gick till attack mot Roy Larner, som själv slogs med sina nävar. Under tiden kunde de andra besökarna på puben fly. Roy blev knivhuggen åtta gånger och vårdas nu på St Thomas sjukhus för sina skador.

Hyllas på många håll

Roy Larners insats hyllas på många håll och många vill att han tilldelas hedersutmärkelsen George Cross. Nu har hans vän sedan trettio år tillbaka, Jayne Jacob, startat en insamling för att hedra hans mod och samla in pengar till hans tillfrisknande.

”En Millwallsupporter och i mitt sinne en riktig hjälte som förtjänar vårt stöd och bistånd för sitt tillfrisknande. När ISIS är i ditt närområde vet du vem du ska ringa - Roy Larner!”, skriver Jayne Jacob.

Till en början hade man som mål att samla in 500 brittiska pund, vilket motsvarar ungefär 5500 svenska kronor. Men redan nu har man överskridit det med råge och är uppe i över tjugo tusen.

ARTIKELN HANDLAR OM