Andy Murrays stöd till offren efter segern

avTT

Foto: Petr David Josek / TT / NTB Scanpix
Andy Murray besegrade Karen Chatjanov i tre raka set.

Andy Murray behövde bara tre set för att slå ut ryssen Karen Chatjanov och nå kvartsfinal i franska mästerskapen i tennis.

Skottens segersiffror blev 6–3, 6–4, 6–4.

Murray, finalist 2016 och förstaseedad i årets turnering, fick kämpa hårt mot den unge och starkt servande ryssen. Men efter 50 raka vunna egna servegame för ryssen bröt Murray fram till 4–2 i första set. I andra hängde Chatjanov med till 3–3 men sen bröt skotten igen. Och i tredje set hjälpte det inte att Chatjanov hämtade upp till 4–4, Murray bröt igen och kunde därefter serva hem matchen.

Efter matchen valde Murray att skicka en tanke till de som dödats i de senaste veckornas terrorattentat i England:

– Jag är säker på att alla gör mig sällskap och tänker och ber för alla som har drabbats, sade Murray.

– Jag uppskattar alla som fortfarande kommer och stödjer tennisen. Och jag är tacksam att jag fortfarande kan spela inför alla här.

Möter japan i kvartsfinal

Murrays motståndare blir japanen Kei Nishikori som besegrade spanske veteranen Fernando Verdasco med 3–1 i set.

I den andra kvartsfinalen på den övre halvan möts Stan Wawrinka, Schweiz, och Marin Cilic, Kroatien. Wawrinka vann två tuffa set och ett betydligt enklare mot hemmaspelaren Gaël Monfils: 7–5, 7–6, 6–2. För Cilic gick det snabbt. Han vann första set mot Kevin Anderson med 6–3 och vid ställningen 3–0 i det andra bröt den lårskadade sydafrikanen matchen.

Tredjeseedade rumänskan Simona Halep är också klar för kvartsfinal. Spanjorskan Carla Suarez Navarro fick bara två games när Halep vann med 6–1, 6–1.

– Jag gjorde min bästa match i turneringen. Jag servade väl och öppnade upp planen, sade Halep som blir världsetta om hon vinner turneringen.

Halep, som var i final 2014, möter femteseedade Jelina Svitolina, Ukraina, i kvarten. Kroatiskan Petra Martic var bara två bollar från att vinna deras möte men efter 2–5 och 0–30 i tredje set vann Svitolina 20 av de 26 sista bollarna och tog hem matchen med 4–6, 6–3, 7–5.

Halep och Svitolina möttes nyligen i finalen i Rom och då vann ukrainskan.

ARTIKELN HANDLAR OM