Så ska Kalla ta sig tillbaka till toppen

Av: Anna Rydén, Malin Wahlberg

Publicerad:

Säsongen blev en besvikelse.

Nu har Charlotte Kalla hittat svaren som ska ta henne tillbaka till toppen.

– Vi har en tydlig bild om det som varit och framför allt om vad som ska göras, säger hon.

Under säsongen hade Charlotte Kalla svårt att svara på vad som var fel. Men redan i början av säsongen kände hon att något inte stämde.

– Jag skulle vilja ha svaren på frågorna, framför allt någon idé om hur jag skulle kunna förändra det. Men det var ganska tidigt under träningsåret som jag kände att vi behövde bromsa. Kroppen har varit svårstyrd, säger hon.

Säsongens sista lopp i Holmenkollen, där Kalla slutade fyra, gav ändå hopp och gjorde beslutet att satsa vidare ytterligare en säsong enklare.

– Det har inte varit jättekul när jag hoppats på att det är den här helgen det lossnar och så jag fått packa väskan och åka hem och inse att det inte blev så. Jag har ändå haft humöret uppe, men det blir ju påfrestande när jag inte får känna det flytet så det var härligt.

Kalla har lagt upp en plan tillsammans med tränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Kalla har lagt upp en plan tillsammans med tränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson.

”Kommer ändra träningen”

Nu har Kalla tagit fram en plan för nästa säsong tillsammans med tränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson. Och det är mycket som kommer att bli nytt.

– Vi kommer ändra på träningen på alla parametrar så att det ska mynna ut i åkekonomin. Det är nyckeln och där vi kommer lägga vår energi, säger Thomson och fortsätter: 

– Grundfysiken är på en hög nivå, men när vi letat och tittat är det det vi kommit fram till. Det handlar om att använda så lite energi som möjligt och få all kraft ner i snön. 

Kalla hoppas att ändringarna ska göra att hon kan vara med och slåss om medaljerna i Oberstdorf nästa vinter. 

– Nu ser jag fram emot att ta tag i åkekonomin och alla delar i träningspusslet som det innefattar. Jag kommer att ha en tydligare periodisering och sedan handlar det om kvalitetspassen på många olika plan, både intensitet, styrka och stabilitet kommer vi att jobba med för att åkekonomi ska bli så bra som möjligt. 

Publicerad:

LÄS VIDARE