Motorsport

Familjen förbereder dokumentär om Michael Schumacher

Ny film visar privata bilder och hustrun berättar om deras liv

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Mer än fem år efter olyckan bryter familjen tystnaden.

I en ny dokumentärfilm pratar Michael Schumachers hustru om sin make och visar upp privata bilder.

Under hela sin karriär var F1-mästaren Michael Schumacher väldigt hemlighetsfull när det handlade om hans privatliv, han tog sällan med sig barnen till tävlingarna och han visade inte heller upp några privata fotografier eller filmer.

Men den 5 december är det slut på hemlighetsmakeriet.

Familjen har beslutat sig för att göra en dokumentärfilm om höjdpunkterna i Michael Schumachers framgångsrika karriär, om hans kamp på banan och om den kärleksfulla pappa han alltid har varit. Enligt tyska Bild am Sonntag ska hustrun Corinna för första gången låta sig intervjuvas om sin man och berätta hur det har varit att leva vid hans sida under hans långa och framgångsrika karriär i Formel 1.

Ny domkumentär om Schumachers privata liv

Kamerateamet kommer även att intervjua den 20-årige sonen Mick, som nu kör i Formel 2, dottern Gina-Maria ( 22) och Michael Schumachers pappa Rolf. De kommer även att prata med Schumachers tidigare medarbetare, konkurrenter och teamkamrater från tiden i Formel 1. Familjen har även gett filmteamet tillgång till ett antal privata bilder som aldrig tidigare visats offentligt.

De tyska filmskaparna Michael Wech och Hans-Bruno Kammertons har inlett arbetet, de två har tidigare arbetat med framgångsrika dokumentärer om tennisspelaren Boris Becker och musikern Udo Jürgens. Filmen ska i huvudsak produceras av Benajin Seikel och Vanessa Nocker från B/14 FILM i Storbritannien.

– Michaels fantastiska karriär förtjänar att bli ordentligt hyllad 25 år efter att han van sin första av sju VM-titlar, säger Schumachers presstaleskvinna Sabine Kehm till motorsport.com.

– VI är glada över att den här filmen görs av så ambitiösa och förstående proffs.

Filmen kommer att gå upp på biograferna i Tyskland och i Schweiz den femte december 2019, samma år som Michael Schumacher firat sin 50:e födelsedag och 25 år efter det att han vann sin första VM-titel i Formel 1.

Den heter kort och gott ”Schumacher”.

Hustrun berättar för första gången

Nästa vecka kommer en trailer från filmen visas under filmfestivalen i Cannes och det är möjligt att den framöver kommer att dyka upp hos någon av streamingföretagen eller som biofilm i andra länder.

Filmen kommer enbart att handla om den tidsperioden Michael Schumacher var aktiv, inte om det liv han numera lever. Den sjufaldige världsmästaren i Formel 1 skadade sig svårt i samband med en skidolycka i december 2013 och sedan dess har familjen varit mycket återhållsamma med all information om hans hälsotillstånd.

Så kommer det även att vara i framtiden.

PODD: Aftonbladet Daily om Mysteriet Michael Schumacher

Aftonbladet Daily pratar om mysteriet med Michael Schumacher och försöker reda ut vad vi egentligen vet om en av motorsportens största stjärnor någonsin
 Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

”Schumis” plan – före skidolyckan

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Michael Schumacher

Formel 1

Film

AB Voice