Svidande svensk motgång i EM-hoppningen

Av: 

TT

Malin Baryard Johnsson ger inte upp medaljchansen trots dagens motgångar.
Malin Baryard Johnsson ger inte upp medaljchansen trots dagens motgångar.

4–4–17–4.

Den raden vill inget lag ha i en nationshoppning, allra helst inte i ett Europamästerskap.

Den var Sveriges i Rotterdam.

– Vattnet blev inte bättre i dag, snarare sämre. Hon var ännu mer spänd där. Vi kom för långt ifrån vattengraven eftersom hon stod emot så. Man känner sig lite som en amatör där inne när man måste rida så, säger Henrik von Eckermann till SVT.

Vad förbundskaptenen Henrik Ankarcrona kallat "för det starkaste svenska lag han sett" presterar inte i paritet med det citatet.

Tvärtom.

Det är inte i närheten.

Femma inför sista omgången

Den andra dagen i EM-hoppningarna i Kralingse Bos i Rotterdam var inget annat än en svidande motgång. Inför lagtävlingens avgörande på fredag ligger Sverige femma på 18,81 fel och det krävs en radda nollrundor för att det ska bli medalj för tredje mästerskapet i rad.

Upp till bronset – som just nu innehas av Storbritannien – är avståndet över ett nedslag. Britterna står på 13,41 fel efter felfria ritter av Ben Maher och Holly Smith.

Belgien imponerade stort och leder på 11,07 fel sedan Pieter Devos, Jos Verlooy och Gregory Whalet klarat samtliga hinder.

Tyskland hade en besvärligare dag, men tack vare Simone Blums och Daniel Deussers nollrundor är tyskarna tvåa på 12,22 fel.

Framför sig har Sverige även Frankrike på 17,39.

Nytt plask för Mary Lou

De individuella svenska prestationerna:

Henrik von Eckermann och Mary Lou inledde med ett nytt plask i vattenhindret. Ritten i övrigt var problemfri men efter två besök i vattnet på lika många dagar är hans personliga medaljchanser troligen ett minne blott.

Malin Baryard Johnsson och hennes Indiana är i god form, men en lätt touch på bommen på hindret efter vattnet förstörde dagen.

Fredrik Jönsson och Cold Play bjöd på en rivningshets. Fyra bommar ned och dessutom gick det för långsamt. För andra dagen i raden var det hans resultat som ströks.

Peder Fredricsons strävan efter andra raka EM-guldet mötte också hinder. Nedslaget petade ned honom och All In till åttonde plats och 4,00 fel. Ben Maher leder på 0,62 fel.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.