MLB

Debuterade i Major League – med att strikea ut lillebror

avMakoto Asahara

Foto: MLB

Över ett decenniums slit gav till slut kvitto.

Brian Moran gjorde Major League-debut som 30-åring och fick inleda med att vinna en duell – mot sin egen lillebror.

– Jag tror inte ens man kan drömma om en häftigare situation, säger MLB-debutanten till mlb.com.

30-årige pitchern Brian Moran har haft en brokig väg till Major League, sedan han för tio år sedan draftades av Seattle Mariners. Närmare ett decennium i farmarligorna, opererad för armbågsligamentsskador (en så kallad ”Tommy John surgery”) och stundtals till och med helt utanför MLB-systemet.

Men till slut, under natten till fredag svensk tid, fick Brian Moran göra sin efterlängtade MLB-debut när han kom in i den fjärde inningen för Miami Marlins i torsdagens bortamöte mot Pittsburgh.

Och det var inte vilken debut som helst.

Lurade lillebror

Den andra slagmannen han ställdes mot i sitt första MLB-framträdande var ingen annan än hans lillebror Colin Moran, 26.

Något som innebar att det var första gången på 119 år (!) en debuterande MLB-spelaren ställts mot sin bror i en duell mellan kastare och slagman.

Segraren i brödrakampen blev debuterande storebror, som med en lurig ”slider” lurade lillebror som väntade sig en rak ”fastball” med en full count (tre balls och två strikes) på resultattavlan.

”Min inspirationskälla”

Brian Morans första MLB-strikeout var ett faktum, och lillebror Colin kunde enbart svara med ett leende.

– Han har varit min inspirationskälla hela livet. Att inte ge upp har varit temat för hela hans karriär. De flesta hade gett upp på den väg han tvingats gå genom. Det finns en miljon skäl till att detta var något speciellt, säger Colin Moran till mlb.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

MLB

Baseboll